--> Луцький військовий госпіталь збільшив кількість пацієнтів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький військовий госпіталь збільшив кількість пацієнтів. ФОТО

0
4
Луцький військовий госпіталь збільшив кількість пацієнтів. ФОТО
Нині у Луцькому військовому госпіталі лікуються 136 пацієнтів. Переважна більшість з них – на амбулаторному лікуванні. Зі стаціонарними хворими заклад відновив роботу 20 грудня минулого року. Наразі для них розгорнуто 50 ліжкомісць зі ста штатних. Але це тимчасово, адже в медзакладі все ще тривають ремонтні роботи.

– Під час пожежі в нас згорів дах і була загроза електрозамикання у будівлі. На сьогоднішній день ми ліквідували цю загрозу, накривши дах гідробар’єром. Підключили електроенергію, а після цього систему опалення, – розповідає начальник Луцького військового госпіталю полковник медичної служби Василь Криворучко. – Потім поетапно почали вводити в експлуатацію інші приміщення. Спочатку відновили роботу адміністративної частини та приймального відділення.

Остаточно роботу над дахом планують завершити до кінця поточного тижня. Міністерство оборони України виділило на ремонт близько 3 млн гривень. Кошти збирали і волонтери, які також допомагали з будматеріалами.

– Не було жодного підприємця чи особи, яка би стояла осторонь чи уникла цього питання. Тому, хоч біда нас і згуртовує, я вважаю це хорошою тенденцією у суспільстві, і спільними зусиллями можна досягнути багато чого, – розповіла луцька волонтерка Наталя Ариванюк.

Наразі у медзакладі повністю відремонтовано 10 палат, ще у п’ятьох йде ремонт. На другому поверсі госпіталю поруч із терапевтичним відділенням будівельники відновлюють пошкоджені стіни. Тут, за словами начальника установи, був епіцентр пожежі.

– Пацієнтів на стаціонар ми сьогодні приймаємо у хірургічному, неврологічному, травматологічному та інфекційному відділеннях. Далі будемо відновлювати пошкодження у терапевтичному відділенні, – каже Василь Криворучко. – Також триває поступова заміна електропроводки, замикання якої нині одна з основних версій пожежі, та слідство триває і надалі

Нагадаємо, у ніч на 20 вересня у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі виникла пожежа, що охопила покрівлю та перекриття лікарняного корпусу. Будівля – на балансі Міністерства оборони України та має історичну цінність. Свого часу тут розташовувався монастир ордену тринітаріїв.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Військовий госпіталь у Луцьку хочуть перенести, а в приміщенні – зробити музей


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні