--> У Луцьку з госпіталю, який горів, хочуть зробити музей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку з госпіталю, який горів, хочуть зробити музей

3
-6
У Луцьку з госпіталю, який горів, хочуть зробити музей
На місці військового госпіталю в Луцьку хочуть облаштувати музей.

Про це повідомила голова Волинської обласної ради Ірина Вахович у вівторок, 3 грудня, під час представлення нового голови ОДА, – повідомляє інформаційне агентство Волиньпост.

За словами Ірини Вахович, військовий госпіталь просять передати у комунальну власність. У пам'ятці архітектури планують облаштувати музей.

"Це історична частина міста, і там госпіталю точно не місце. Ми б знайшли інші заклади охорони здоров'я, зокрема, госпіталь ветеранів війни, де можна розмістити військовий шпиталь", – сказала посадовиця.

Раніше про бажання створити у приміщенні військового госпіталю на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4 в Луцьку музейний комплекс говорив народний депутат України Ігор Палиця.

Так, в ефірі телеканалу «Аверс» 28 листопада Ігор Палиця заявив (на відео – з 1 год. 16 хв. 31 сек.):

«Моє бачення щодо військового госпіталю (і я казав це і 5 років тому, і зараз кажу): я хотів би, щоб Міноборони віддало цей об’єкт місту Луцьку, для того щоб там зробити музейний комплекс. В госпіталі я був 9 травня минулого року, там лежало 90 людей, які спокійно можуть лікуватися або в інших закладах: або в лікарні, або де (якщо там потрібні якісь закриті щоби були), або в лікарні звичайній, де кращі фахівці. Тому яке навантаження в цього госпіталю? Просто щоб він рахувався військовим госпіталем? Напевно, так. Якість надання послуг там не було порівняти ні з обласною лікарнею, ні з міською лікарнею. І сьогодні ми звертаємося до міністра оборони, щоби міністр оборони передав на баланс міста Луцька цей комплекс. Для того, щоб коли ми розчистимо площу перед Луцьким замком, коли там запрацює інфраструктура туристична, якраз із території госпіталю буде прекрасний вигляд на Луцький замок, де буде зроблено (в моєму баченні, якщо вийде) музейний комплекс».



Довідково. Луцький військовий госпіталь – військова частина А4554, розрахована на 100 ліжок. Тут лікують військовослужбовців, зокрема, й тих, які отримали поранення в ході російсько-української війни на Сході України.

Нагадаємо, 20 серпня, о 02:25 ночі у Луцьку у військовому шпиталі сталась пожежа. Полум‘я охопило значну частину будівлі. Пацієнтів оперативно евакуювали каретами «швидкої» та автомобілями до Луцької міської клінічної лікарні та Волинської обласної інфекційної лікарні. Причину пожежі в Луцькому шпиталі взялась розслідувати військова прокуратура Гасили пожежу більше 7 команд рятувальників. О 3:12 займання локалізували, а о 5:00 ліквідували.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому загорівся військовий шпиталь

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За пожежу в Луцькому військовому госпіталі взялася поліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як можна, в країні, де 5рік триває війна, зачиняти військовий госпіталь? Хто краще зрозуміє і підтримає хлопців, як побратими. Який музей нам потрібен? Біля ЦНАПу є приміщення кінотеатру, його переобладнайте в музей!!
Відповісти
Так і назвемо : музей історії луцьких підпалів. Основна експозиція - за 21 століття
Відповісти
А який виродок порізав ялини в дворі госпіталю!?Кому вони заважали?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні