--> Луцький військовий госпіталь відновив роботу після пожежі. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький військовий госпіталь відновив роботу після пожежі. ФОТО

1
5
Луцький військовий госпіталь відновив роботу після пожежі. ФОТО
Луцький військовий госпіталь оговтується від пожежі й продовжує лікувати хворих.

Про це повідомляє АрміяInform.

Нагадаємо, пожежа сталася в ніч з 19 на 20 вересня цього року. Тоді, за декілька годин вигоріло близько п’яти сотень квадратних метрів покрівлі військово-медичного закладу, а в результаті ліквідації пожежі було затоплено практично весь верхній поверх будівлі. Під час пожежі у військовому госпіталі перебувало 80 пацієнтів, 7 з яких у важкому стані та ще 11 працівників військово-медичного закладу, які були на цілодобовому чергуванні.

Також нагадаємо, що голова Волинської обласної ради Ірина Вахович у вівторок, 3 грудня, під час представлення нового голови ОДА повідомила, що на місці військового госпіталю в Луцьку хочуть облаштувати музей. Мовляв, це історична частина міста і там госпіталю точно не місце. Раніше про бажання створити у приміщенні військового госпіталю на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4 в Луцьку музейний комплекс говорив народний депутат України Ігор Палиця.

"У той час коли представники Міністерства надзвичайних ситуацій ліквідовували пожежу, колектив військового госпіталю проводив евакуацію людей та майна. Завдяки чітким та рішучим діям керівництва військового госпіталю, лікарсько-сестринського складу ніхто з людей не постраждав. Тоді через пожежу вигоріла повністю медична частина з двох службових приміщень. Втрачене майно становило близько 14 тисяч гривень. Щодо медичного майна, то воно все в наявності та його продовжують використовувати за призначенням", – йдеться у повідомленні.

За інформацією АрміяInform, на сьогодні кошти на відновлення даху виділені в повному обсязі.

Зокрема, на проєктну документацію, придбання матеріалів та проведення робіт з будівництва, утеплення покрівлі. Одночасно з дахом завершують роботи з відновлення верхнього поверху закладу, де було здійснено осушення приміщень, проведено косметичний ремонт та запущене опалення в зимовий період.

Вся покрівля вже закрита гідробар’єром, який захистить будівлю в зимовий період від опадів у вигляді дощу та снігу. Наразі більшу частину даху вже закрито бляхою. У будівельників є все необхідне, а роботи тривають щодня, аби завершити цей процес якнайшвидше.

Як зазначив начальник Луцького військового госпіталю полковник медичної служби Василь Криворучко, військово-медичний заклад поступово відновлює свої спроможності. Впродовж листопада медичні послуги в режимі "денного стаціонару" тут отримали більше двох з половиною сотень пацієнтів із категорії діючих та колишніх військовослужбовці Збройних Сил України.

Наразі всі відділення працюють у штатному режимі. Зокрема лабораторія для аналізів, рентгенкабінет, УЗІ, аптека тощо. Це означає повноцінний огляд лікаря, призначення лікування з проведенням маніпуляцій та процедур, прийом лікарських препаратів. Поки що хворих на ніч відпускають додому, та сьогодні ми вже маємо всі умови, щоб військовий госпіталь відновив прийом хворих у форматі "стаціонару", тобто цілодобового надання медичної допомоги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так нащо там робити музей??? Хворі .які постійно там лікуються привикли до цього мед закладу .находиться в доступному місці .Хватить історічного місця на старому базарі і прилеглій територіі .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні