--> На Волині продають ялинки, які не осипаються і пахнуть мандаринами. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині продають ялинки, які не осипаються і пахнуть мандаринами. ВІДЕО

0
1
На Волині продають ялинки, які не осипаються і пахнуть мандаринами. ВІДЕО
Понад 70 тисяч новорічних дерев планують реалізувати лісівники за передноворічний період.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Нині у моді ялинки, висаджені в горщики. На підприємстві для реалізації вирощують 8-м видів ялин. Цього року попитом користуються новорічні дерева, висадженні в горщики, розповіла директорка ДП “Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр” Тетяна Неводнічик.

“Особливим попитом користуються ялинки із закритою кореневою системою. Це ялиця біла, ялиця одноколірна. Ми зараз перебуваємо на плантації, то тут за п’ять років виростили таку ялинку, а ялицю за 10 років по висоті. Погода зараз відіграє дуже велику роль. Ми бачимо, що бруньки ялинок вже поналивалися і хочуть рости. У наших умовах це не добре, – розповіла Тетяна Неводнічик.

Серед новинок – деревця, які не обсипаються. Це ялиця. Хвоя її дуже м’якенька. У теплі вона виділяє ефірні масла і вони пахнуть цитрусами. Втім ялиці на Волині не ростуть. Насіння закуповують на Львівщині, на Закарпатті.

Помічниця лісничого Ірина Касянчук розповіла, на підприємстві є спеціальні ділянки, де вирощують ялини та сосни спеціально до новорічних свят. Кожного року, каже, продають десь до тисячі ялинок. Тим, хто обирає надає перевагу зрубаному дереву, не у горщику, радять купувати його за кілька днів до свята, тоді воно не буде осипатися.

Детальніше у сюжеті:


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні