Під Луцьком спіймали десятки водіїв, які перевищували швидкість

3
0
Під Луцьком спіймали десятки водіїв, які перевищували швидкість
Відсьогодні волинські патрульні вимірюють швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах на всій дорозі Н-22 від 0 до 130 кілометра (від Устилуга до посту в Цумані).

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Волині.

"Про фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху свідчать відповідні дорожні знаки. Екіпаж може розміщуватись у будь-якому населеному пункті на цій дорозі та зупиняти водіїв за перевищення швидкості чи інші порушення. При цьому у службового автомобіля мають бути увімкнені проблискові маячки, а патрульні повинні назвати водієві причину зупинки", - йдеться у повідомленні.

Так, у четвер, 19 вересня, лише протягом кількох годин, у с. Струмівка, екіпаж патрульних притягнув до адмінвідповідальності десятки водіїв. «76, 90 і навіть 112 кілометрів за годину – такою була швидкість керманичів, хоча мала становити всього лише 50 км/год у населеному пункті», - каже патрульний Василь Шимчук.

Як зазначають патрульні, реакція водіїв на вимірювання швидкості, зазвичай, позитивна. Більшість обгрунтовують порушення тим, що дорога хороша, тому й «летять». Однак інспектори вказують на пішохідні переходи, зупинки, будинки в населеному пункті, тож висока швидкість несе значну небезпеку і самим водіям, і іншим людям.

«При швидкості 50 кілометрів за годину набагато нижча ймовірність потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, адже тоді можна і швидше зреагувати, пригальмувати, змінити маневр. У першу чергу, ми тут виконуємо превентивну функцію, застерігаємо від необдуманого перевищення швидкості, що може мати тяжкі наслідки», - зазначив патрульний Василь Сахан.

Нагадаємо, швидкість авто вимірюють на таких дорогах Волині:

- М-07 Київ-Ковель-Ягодин (414-470 км),
- М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече (80-137 км),
- Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне (0-130 км).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для чого в Струмівці 50 км/год? Щоб поліцаї заробляли? Поставте три-чотири світлофори на кнопці виклику переходу, як за Ровно та Львовом і питання вирішиться.
Відповісти
Погані дороги-погано,хороші дороги-теж погано!То може проблеми не в дорогах,а в головах деяких шумаХерів!
Відповісти
А тому що згідно ПДР в населених пунктах обмежена швидкість до 60км/год.Правила треба вчити а не задавати тупі запитання!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні