«Зелена хвиля»: в Луцькраді обіцяють налагодити роботу світлофорів на вулицях міста

0
5
«Зелена хвиля»: в Луцькраді обіцяють налагодити роботу світлофорів на вулицях міста
У Луцьку буде капітальний ремонт світлофорних об’єктів.

Про це повідомили в Луцькій міськраді у відповіді на петицію лучанина щодо роботи світлофорів у місті, зокрема на проспекті Соборності.

Нагадаємо, лучанин Андрій Лучик 22 серпня на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєтрував звернення з проханням налаштувати роботу світлофорів у Луцьку на проспекті Соборності.

Своє звернення він обґрунтовує тим, що водіям довго доводиться стояти на світлофорах на проспекті Соборності: "Щойно увімкнулося зелене світло, проїхав пару сотень метрів і знову чекаєш милості від світлофора", – йдеться у тексті петиції.

Не ліпша ситуація з пішоходами, які змушені довго стояти на переході біля "Салюту". "Автівок немає (всі вони стоять на світловорі на перехрещенні з Воїнів-Інтернаціоналістами), а йти не можна! Пішоходам - червоне. І тільки автівки під’їхали – вмикається зелений", – зазначає авто петиції.

За словами лучанина, Харківський національний автомобільно-дорожній університет ще на початку 2019 року розробив схему дорожнього руху у Луцьку. Одним з розділів цього документу є "зелена хвиля" на проспекті Соборності. Там все розписано, що, де і як потрібно налаштувати. Тому він просить відрегулювати роботу світлофорів на Соборності.

18 вересня у Луцькій міській раді відповіли на петицію. Зокрема повідомили, що в рамках реалізації проекту “Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька” (Програма транскордонного співробітництві Польща-Білорусь-Україна 2014-2020) між КП «Луцьке електротехнічне підприємство - Луцьксвітло» та виконавчим комітетом Луцької міської ради укладений договір на капітальний ремонт світлофорних об’єктів у м. Луцьку.

Також повідомили, що в рамках цього договору передбачено встановлення автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), яка поєднає світлофори в єдину мережу. Буде встановлено диспетчерський центр, де здійснюватиметься керування системою. Стане можливим відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами. На основі аналізу транспортних потоків можливо буде внести необхідні корективи в роботу світлофорів.

"На проспектах Соборності, Відродження та вулиці Рівненській у Луцьку розміщено по декілька світлофорних об’єктів. Тому після впровадження АСКДР, керування даними світлофорними об’єктами стане можливо синхронізувати, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста", – уточнили в міськраді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні