«Це не означає, що дитина «розхристаною» має прийти», – волинська чиновниця про скасування шкільної форми

2
14
«Це не означає, що дитина «розхристаною» має прийти», – волинська чиновниця про скасування шкільної форми
Заступниця начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Тетяна Соломіна прокоментувала указ Президента Зеленського про скасування обов’язкового носіння шкільної форми.

Чиновниця висловила свою думку в ефірі «UА: Українське радіо. Луцьк».

На запитання ведучої програми Світлани Мех, в чому тепер ходити в школу дітям Тетяна Соломіна відповіла: «Є одяг для відпочинку, є одяг для роботи. А навчання – це робота для учня. Тому форма в першу чергу має бути зручною для дитини і це дійсно має бути одяг для роботи учня. Називаємо ми її формою, чи не формою... Але це не означає, що дитина «розхристаною» має прийти...»

Водночас чиновниця зазначила, що дирекція школи має обговорити з батьками образ учня своєї школи.

«Я за те, щоб ми спільно, а на сьогодні державно-громадська модель управління школою набирає серйозних обертів, визначили, який вигляд має бути в учня кожної школи. Є дирекція школи, і директор має обговорити з вами можливості формування образу учня своєї школи. Завжди можна знайти консенсус. Я за те, щоб дітям було комфортно!» – додала Тетяна Соломіна.

На дрес-коді наголошує і начальниця відділу освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко. «Наші люди це нововведення зрозуміли занадто буквально, ніби дрес-коду для учнів немає. Але існує таке поняття, як корпоративна етика, класична форма одягу та культура. Якщо на цьому не наголошувати, чекайте «голих пупів на кожному уроці», – сказала Зіновія Лещенко.

Тим часом, згідно з опитуванням інтернет-видання «Волинь24», лише четверта частина волинян вважає, що учні в школу мають ходити, в чому захочуть. Понад третина – проти обов’язкової шкільної форми, проте за відповідний дрес-код.

Тетяна Соломіна
Тетяна Соломіна


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото вже почнеться показ мод на перервах,і то чим "крутіший" швець- то вище задере носа власник одягу.
Відповісти
Це має бути шкільна форма ,а не що небудь.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні