Що одягатимуть луцькі школярі замість форми

0
0
Що одягатимуть луцькі школярі замість форми
В Україні скасували шкільну форму, але не обов’язковий дрес-код для учнів шкіл.

На цьому наголосила, 16 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, – повідомляє ІА "Волинські новини".

За словами посадовиці, згідно із законом, шкільна форма більше не є обов’язковою, втім, це не означає, що скасували необхідну для допущення до навчального процесу форму одягу учня.

Начальник управління освіти Луцької міської ради сказала, що її обурює, коли учні та їхні батьки помилково вважають, що новий закон передбачає вседозволеність.

«Наші люди це нововведення зрозуміли занадто буквально, ніби дрес-коду для учнів немає. Але існує таке поняття, як корпоративна етика, класична форма одягу та культура. Якщо на цьому не наголошувати, чекайте «голих пупів на кожному уроці». Вчепились до кліше «шкільна форма». Так, ми відкидаємо це. Але є таке поняття як «форма одягу учня». Не бордовий, чи синій піджак. А допустима форма одягу. І досі дирекція має права затримувати учнів без перезувного взуття. Також є відповідна форма одягу, прописана у статуті кожної школи. Президент казав, що пора скасувати закон 1996 року «Про шкільну форму», але загалом питання форми одягу залишити на розгляд керівництва школи. А як же булінг? Одна мама зможе дозволити купити своїй дитині шикарний одяг, а інша – ні. І цю дитину можуть цькувати за зовнішній вигляд. Чому люди вважають, що успіх їхньої дитини в індивідуальній парті та дорогому одязі?» – висловила думку головна освітянка міста.

Депутатка Алла Надточій додала, що на кожній пристойній роботі є дрес-код для працівників. Саме тому, на її думку, так важливо прищеплювати дитині культуру та етику одягу ще з дитинства:

«Культуру виховують в дитинстві. Тому в школі повинна бути класична форма одягу. Бо через такі от речі потім, у дорослому віці, важко довести жінці, чому не можна одягати в офіс чи у державну установу мініспідницю, ще й без панчіх, а чоловікові приходити в коротких шортах», – зазначила обраниця громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні