--> Чи потрібно у школі носити форму. ОПИТУВАННЯ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи потрібно у школі носити форму. ОПИТУВАННЯ

1
6
Чи потрібно у школі носити форму. ОПИТУВАННЯ
Лише четверта частина волинян вважає, що учні в школу мають ходити, в чому захочуть. Водночас понад третина – проти обов’язкової шкільної форми, проте за відповідний дрес-код.

Такі результати опитування, яке тиждень тривало на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Ми запитали читачів, чи потрібна учням шкільна форма. Найбільше – 321 респондент (38%) відповіли, що однакова форма не потрібна, але має бути певний дрес-код.

Нагадаємо, саме на цьому наголошувала начальниця відділу освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, коли Президент Володимир Зеленський скасував указ Леоніда Кучми про обов’язковість носіння шкільної форми. «Наші люди це нововведення зрозуміли занадто буквально, ніби дрес-коду для учнів немає. Але існує таке поняття, як корпоративна етика, класична форма одягу та культура. Якщо на цьому не наголошувати, чекайте «голих пупів на кожному уроці», – сказала Зіновія Лещенко.

Майже третина (32 відсотки) учасників опитування все ж вважають, що шкільна форма потрібна: вона дисциплінує – відповіли 163 людини (19%), з дитинства треба привчати до етикету – сказали 113 наших читачів (13%).

За однакову форму для учнів спеціалізованих закладів (ліцеїв, гімназій, коледжів) проголосували 25 респондентів (3%).

Четверта частина (26 відсотків) читачів категорично проти будь-яких вимог до школярів, як їм одягатися.

Їхні аргументи: не форма головне у навчанні, а працьовитість і старанність учнів – вважають 128 людей (15%), придбання форми – зайві витрати для батьків – стверджують 42 читачів (5%), форма не сприяє самовираженню школярів – заявляють 23 учасники опитування (3%).

Байдужість до порушеної теми висловили 8 респондентів (1%).

Загалом участь у голосуванні взяли 848 людей.

Наголошуємо, опитування не є соціологічним дослідженням, а лише відображає думки читачів інтернет-видання «Волинь24».

Тим часом стартувало нове опитування. Пропонуємо відповісти на запитання: «Чи ви вже викопали картоплю?» Проголосувати можна на головній сторінці видання.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українці ви дурні що у формі що без неї
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні