На Волині крадії зрізали дорожні знаки болгаркою

0
3
На Волині крадії зрізали дорожні знаки болгаркою
Безпека дорожнього руху на автошляхах Волині – ключове питання, яке обговорили на координаційній раді, 26 червня, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося.

Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.

На нараді обговорили проблему нелегальних пасажирських перевезень та перевантажених габаритних автомобілів.

Начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович повідомила, що в областях, де представники місцевих органів виконавчої влади не залучаютимуться до перевірок габаритного контролю – буде урізано фінансування на ремонт доріг державного та місцевого значення.

За її словами уже було декілька перевірок – поблизу торгових центрів «Слон» та «Порт Сіті». Надалі роботу планують активізувати. Щодо боротьби з нелегальними перевезеннями – область поки не потрапила до «чорного» списку Міністерства інфраструктури України. Однак, кількість перевірок не достатня.

"Якщо на Волині за перше півріччя їх було близько 20, то в Одеській та Івано-Франківській областях – більше 150. Необхідно принаймні раз в тиждень проводити спільні перевірки", – зазначила посадовиця.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук зауважив, що посадовими особами управління проводяться рейдові перевірки перевізників, які їздять без відповідних ліцензійних і дозвільних документів. Окрім того, в межах міста активно перевіряють легкові таксі на наявність документів та таксометрів.

Він розповів, що на адресу управління часто надходять скарги на перевізників по міжобласних маршрутах, які здебільшого за допомогою ресурсу «BlaBlaCar» здійснюють пошук пасажирів на комерційній основі та здійснюють регулярні перевезення без дозвільних документів.
Загалом, за пів року було виявлено 88 нелегалів, які отримали штрафів на 200 тисяч гривень, легкових таксі оштрафовано на 306 тисяч гривень.

У підсумку, члени Координаційної ради обговорили можливість встановлення постійного вагового комплексну в районі Варшавського ринку.

Не менш важливою проблемою, за словами начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолія Посполітака, є факти крадіжок дорожніх знаків.

"Впродовж двох останніх років ми регулярно передаємо в правоохоронні органи свідчення про викрадення. Останній випадок – 22 червня на автошляху М-22 Луцьк-Устилуг-Рівне викрадено усі дорожні знаки на протяжності одного кілометра. Їх просто зрізають болгарками. Один знак обходиться в 1200 – 1300 грн. І з початку року їх зрізали вже 51. А за останні роки у нас вже близько мільйона гривень збитків", – зазначив начальник САД у Волинській області.

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось акцентував, що ці крадіжки не лише приносять збитки державному бюджету, а й створюють небезпечні ситуації на дорозі. Тому варто проводити профілактичну роботу та роз`яснювати про небезпеку таких дій.

На нараді обговорили питання незадовільного стану дорожнього покриття на автомобільних дорогах Р-14 «Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ» та Т-18-02 на відрізку від села Седлище до міста Камінь-Каширський й можливість запровадження механізму взаємодії та обміну даними про ДТП із забезпеченням публічності даних та якості, достатньої для аналізу місць концентрації ДТП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні