У Тбілісі протестувальники штурмом взяли парламент

2
-2
У Тбілісі протестувальники штурмом взяли парламент
Масові протести в Грузії почалися після того, як у кріслі спікера голови парламенту Грузії сьогодні вранці виявився російський депутат.

Виступ російських політиків у парламенті Грузії став причиною масових протестів і ймовірної відставки спікери парламенту країни. Про це ввечері в четвер, 20 червня, повідомляє Грузія online.

Відзначається, що в четвер тисячі людей вийшли на акції протесту через виступ російських політиків у парламенті Грузії. До протестувальників також приєдналися представники різних грузинських опозиційних партій.

Невдоволення громадськості викликав той факт, що в парламенті проходила сесія Міжпарламентської православної асамблеї, а ведучий сесії депутат російської Думи Сергій Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії.

Після цього російській делегації довелося терміново покинути країну в супроводі охорони в зв'язку з початком в Грузії акції протесту проти їхнього перебування в країні.

Опозиція дала правлячій партії термін одну годину для відставки трьох високопоставлених чиновників - голови парламенту Іраклія Кобахідзе, голови МВС Георгія Гахарії і голови СГБ Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту.

Поліція намагалася зупинити їх, але не застосовувала кийки або інші спецзасоби, намагаючись мирно витіснити учасників акції з території парламенту.

Раніше голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе через події в Тбілісі перервав свій офіційний візит до Азербайджану і повертається в Грузію. Відразу після повернення Кобахідзе планував оголосити про свою відставку.

Пізніше керівництво правлячої партії заявило, що сталася "протокольна помилка" і перервало міжнародний парламентський форум, в якому брали участь 100 делегатів з 25 країн.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ганебного хряка парашенка крадія пенсій довічно на нари! зеля небудь тріплом виконуй обіцяне садити!
Відповісти
Щеб наш народ зніс так само прокремлівську "п'яту колону", бо дуже вони вже хвоста розпушили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні