Церковний конфлікт на Волині: священик не пускав вірян до храму. Люди побилися

0
8
Церковний конфлікт на Волині: священик не пускав вірян до храму. Люди побилися
На Волині у селі Старий Загорів в Локачинському районі виник конфлікт між церковною громадою та священиком. У результаті боротьюби за церкву селяни посварилися і пошарпалися.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Більшість мешканців вирішила перейти до Православної Церкви України і вже юридично зареєстрували свою громаду. Втім священик московського патріархату проти цього, людей до церкви не пускав і зачинив її на замок.

Щоб потрапити до храму, людям довелося застосовувати силу.

"Не пускали нас до церкви, змушені були замки зривати і тому подібне. Маєм от на теє право", - розповів мешканець села Віталій Політило.

На початку квітня селяни провели збори, де більшістю голосів підтримали перехід до ПЦУ. Громаду зареєстрували, тож люди прийшли до храму, щоб повідомити про це священику. Однак переходити до української церкви з московської священик та його прибічники відмовились.

Після тривалих суперечок церкву представники проукраїнської більшості таки відстояли. Втім коли зайшли до храму, не дорахувалися церковного начиння.

Для новоствореної громади уже призначили настоятеля. Ті, хто не визнав незалежності української церкви, близько сотні людей.

Детальніше у сюжеті:
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні