Будуємо Україну Разом: Луцьк у переліку 20-ти фіналістів проекту

0
1
Будуємо Україну Разом: Луцьк у переліку 20-ти фіналістів проекту
Луцьк потрапив до 20 фіналістів на участь в проекті Львівської освітньої фундації «Будуємо Україну Разом».

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Восени Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради подав заявку на участь в проекті Львівської освітньої фундації «Будуємо Україну Разом» (БУР). З 62 міст, Луцьк потрапив у 20 фіналістів. Протягом лютого відбуваються ознайомчі візити команди БУРу в потенційні міста-переможці.

26-28 лютого відбудеться знайомство з ініціативною групою у Луцьку. В програмі візиту відвідини Молодіжого центр, зустріч з владою, пресою, місцевою молоддю, презентації у навчальних закладах тощо.

Окрім цього, важливою складовою майбутнього волонтерського табору є допомога місцевим родинам, котрі опинилися у скруті.

У лютому відбудеться і знайомство з потенційними БУР-сім’ями, оцінка ремонтних робіт, складання заявки, яку Львівська освітня фундація буде надсилати благодійникам, фотографування сім’ї та будинку, їх життєвої історії.

Критерії сімей, з якими працює проект:

— Благополучні (аби в сім’ї не було алко- нарко- залежних).

— Малозабезпечені (програма не надає кошти чи харчування. БУР допомагає сім’ям з ремонтом їхнього помешкання. Варто зауважити, що БУР – це не команда професіоналів будівельників, а волонтери, які під наглядом майстра проводять ремонтні роботи, що допомагають покращити базові побутові потреби).

— Багатодітні сім’ї (саме їм надається перевага. Але умовою є те, щоб батьки самі старались для своєї родини і завжди співпрацювали з волонтерами. Програма не займається перевихованням батьків, які є на межі позбавлення батьківських прав, а працює з бідними, але гідними людьми. Волонтери БУРу – це зазвичай молодь 16-30 років, які безкоштовно виділяють свій час і сили, аби допомогти потребуючим. Вони керуються цінностями співпраці, поваги і вдячності. Звичайно, вони хочуть відчути і взаємну віддачу сім’ї).

— Сім’ї учасників російсько-української війни.

— Сім’ї, у яких є діти з інвалідністю.

Важливо, що при першому візиті до сім’ї, команда БУРу ніколи не обіцяє, що буде у них працювати, адже остаточно не відомо чи затвердить благодійник проведення волонтерського табору саме у цьому місті і допомогу саме цій родині.

Міська рада спонукає лучан розповідати своїм друзям і знайомим, яким необхідна така допомога, про проект. Кінцевий термін звернень – 22 лютого.Контактна особа – Ірина Полєтуха, +380938716091.

Довідково. Будуємо Україну Разом – це культурно-освітня програма Львівської освітньої Фундації, яка через волонтерство та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри та відповідальності.Впродовж 4 років понад 2000 волонтерів відбудували 170 будинків для потребуючих сімей у 18 областях України. Також, БУРівці створили 13 молодіжних центрів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні