«Міліція забирала гроші», – волинянин про заробітки в Росії і Польщі. ВІДЕО

0
-12
«Міліція забирала гроші», – волинянин про заробітки в Росії і Польщі. ВІДЕО
Волинянин родом з Риковичів поділився досвідом заробіток в Росії і в Польщі.

Про життя на дві країни волинян розповів у репортажі DW з Волині.

44-річний житель Риковичів Петро Іванчук будівельник. Постійно їздить на заробітки в інші регіони України або за кордон з 1994 року. Останні 10 років він їздив переважно в Росію та Польщу. Але після Революції гідності у 2014 перестав відвідувати сусіда-агресора. У Польщу Петро Іванчук їздить кожні два місяці.

«В Польщі мені, здається, надійніше. А в Росії було, що навіть по дорозі забирала міліція гроші. Вони ж бачать, де українець, десь засмагла людина, тобто на будові. Бачать, що на вокзалі, підходять і починають вимагати», – ділиться чоловік. У нього особисто, каже, вимагали двічі і немалі гроші.

У Польщі пригадує чоловік, ще не було жодного разу, щоб йому не заплатили. У найгіршому випадку із зарплатні вираховували гроші за проживання.

«Бувало за житло здирали з нас, за те, що ми їздимо до роботи машиною», – розповідає, але додає, що там де він зараз працює все оплачує роботодавець.

Взагалі Петро радить не хапатися за першу ліпшу роботу, погоджуватися не менше, ніж на еквівалент 130 гривень за годину та обирати роботу лише за порадою друзів.

Розповідає, що без грошей з Польщі його родині не вижити, тому через кілька днів знову поїде у Польщу.

Себе він іронічно називає «татом по вайберу», яким він щодня зв’язується з родиною.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні