У Луцьку встановлять меморіальну дошку православним храмам

0
1
У Луцьку встановлять меморіальну дошку православним храмам
У Луцьку планують встановити меморіальну дошку на честь православних храмів.

Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради у вівторок, 18 грудня.

За словами директора ЖКГ Луцької міської ради Юрія Крася, впродовж X-XIX століть на території Луцького Окольного замку існували чотири православні храми. Йдеться про церкву Дмитра Солунського (XIV-XIX ст.), Великомучениці Катерини (X-XVII ст.), святителя Петра Ратенського (XIV-XVII ст.) та апостола Якова (XV- XVI ст.).

«Там встановлені камені. Звернувся відділ культури, і ми хочемо встановити меморіальну дошку в сквері, на тому камені. Текст нам дав відділ культури історичної спадщини», – пояснив Крась.

Нині не збережено жодного з них. Проте в товщі культурних шарів збереглися їх фундаменти та захоронення прихожан. Однак, на території Окольного замку сьогодні існують католицькі сакральні комплекси: монастир бригіток, єзуїтів та шариток.

Так, з метою увіковічення пам’яті про православні храми, які розташовувались довкола скверу на вулиці Кафедральній в Луцьку необхідно встановити гранітну пам’ятну меморіальну дошку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні