«Шопінг з сексом – от це я розумію», – відомі волиняни про день без покупок і «чорну п’ятницю»

0
-1
«Шопінг з сексом – от це я розумію», – відомі волиняни про день без покупок і «чорну п’ятницю»
У кінці листопада для покупкозалежних існує справжнє свято – «чорна п’ятниця». Для затятого шопоголіка немає більшого задоволення, аніж влаштувати погоню за знижками в епіцентрі розпродажів. Для багатьох саме шопінг є найкращим засобом від стресу, окрім того, він може краще за секс стимулювати наші нервові закінчення. Як стверджують британські вчені, при цьому нервові клітини отримують в цей момент такі ж сигнали, як під час статевого акту.

Яке ставлення лучан до «чорної п’ятниці»? Чи справді шопінг може замінити секс? Інтернет-видання «Волинь24» дізнавалось позицію відомих волинян щодо покупок.


Юлія Євпак, голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці»:

«Довелося мені один раз побачити на власні очі «чорну п’ятницю», з кілометровими чергами, натовпом і реально шаленими знижками, коли люди змітають один одного в пошуках потрібної речі на сейлі (розпродаж – ред.). Але це не про Україну, тому формат «чорних п’ятниць» у нас лишається тільки назвою. Я до цього ставлюсь із розумінням: додатковий маркетинг для торгівельних центрів та бутиків. Особисто участі не беру.

День змогла би прожити без покупок точно. Купити щось – не самоціль, придбати щось потрібне –вже зовсім інша річ. Справді, 100500-та сукня може бути дуже потрібною.

Британські вчені вміють здивувати більше, ніж пости Уляни Супрун. Жоден шопінг не замінить близькість з коханим. Це непорівнювальні явища».
Андрій Тимчук, лідер луцького гурту «Флайzzzа»:
«Відносно пасивне ставлення до чорних п’ятниць, що проводять торгівельні центри.

Мені здається, що я зміг би прожити день без покупок. За однієї умови. Якщо заздалегідь придбати необхідні речі й продукти, то якийсь час обійшовся би без шопінгу.

Щодо відкриття британських вчених, то я їм часто не вірю. Ось це саме такий випадок».
Микола Яручик, депутат міської ради:

«Ставлення до «чорної п’ятниці» нормальне. Правда, не знаю, чому вона «чорна». Ніколи не цікавився. Людям роблять певні знижки, хоча усі знають, що магазини (особливо у нас, в Україні, спекулюють. Насправді жодних знижок не роблять, набавляють ціну, потім її перекреслюють і продають за звичайними цінами. Стараються обдурити покупця. А є такі, що дійсно демпінгують (демпінг – це метод конкурентної боротьби, коли організація продає товари, роботи, послуги за цінами, нижчими від собівартості – ред.) і ставлять мінімальні заробітки, можливо, для того, щоб швидше продати склад і таким чином поліпшити свій бізнес.

Міг би прожити день без покупок. Для цього треба налаштуватися. У зв’язку з тим, що я займаюсь торгівлею і наданням послуг (це основна сфера діяльності), то щодня щось замовляю, купую. Якщо мова йде про особисті покупки, матеріальні цінності, які не стосуються бізнесу, то звичайно, що зміг би. Я не сказав би, що багато витрачаю особисто на себе. По-перше, на все треба кошти. А кошти я завжди вкладаю, у мене ніколи немає «живих» грошей.

Мені здається, що всі опитувані поставлять шопінг на друге місце. Шопінг – це не щось важливе. Здоров’я – ось що найважливіше. Коли є здоров’я, тоді буде і шопінг, і секс, і хороші інтерв’ю. Тоді є мета життя, і бажання щось творити і для свого оточення, і для себе. А кому потрібна хвора людина?»

Арт-директор КРЦ «Адреналін Сіті» Євген Тихонов байдужий до чорних п’ятниць. Він спокійно може прожити день без покупок, а на запитання, чи можуть закупи замінити секс, відповів: «Шопінг з сексом – от це я розумію».

Наталка Войтович, телеведуча:

«Чорної п’ятниці» чекають усі шопоголіки, зокрема і я. На європейських та американських сайтах, де я купую більшість речей, знижки розпочались ще з понеділка, проте через зйомки я ще нічого не придбала… У п’ятницю на сейлах будуть додаткові відсотки, однак вподобаної речі до того часу може і не бути в асортименті. Проте я досвідчена, відтак знаю, що попереду новорічні акції.

Без покупок в принципі прожити не можу. Шопінг дуже тішить, роблю це раз на два тижні, якщо враховувати і дрібні покупки. Порівнювати покупки із чимось іншим не можна, це –неповторне відчуття оновленого гардеробу, певною мірою – життя. З кожною новою сукнею –новий настрій чи подія».
Анна Тріль, власниця модельного агентства «Grace Model House»:
«Класно, коли знижки впродовж «чорних п’ятниць» реальні, є можливість купити хороші речі за нормальними цінами.
Прожити день без покупок для мене не було б великою проблемою. Єдине, що купуємо щодня, це хліб, кефір або йогурт.

Вдалий шопінг справді підіймає настрій. Проте існують й інші речі, що додають адреналіну в кров. Це кайф від вдало виконаної справи, наприклад. Однак для мене шопінг ніколи не буде кращим за секс».

Вікторія Поліщук, режисерка:

«До знижок та акцій ставлюсь позитивно, адже вдвічі приємніше купувати річ, про яку ти мріяв, а згодом випадково знайшов за зниженою ціною. Але тут варто бути обережним, адже в ейфорії можна купити багато дрібниць, які абсолютно не потрібні. Проте ж спокуслива ціна – 75% знижки – затьмарює здоровий глузд. «Чорна п’ятниця» в Україні – уже гарна традиція, хоча в чесність таких знижок не дуже вірю, все-таки варто надавати перевагу закордонним сайтам та брендам.

Чи зможу прожити один день без покупок? Легесенько! Не вважаю себе шопоголіком, речі купую, коли є необхідність. Або ж випадково, якщо є відповідний настрій та вільний час. А от з британськими вченими я би посперечалась».

***

Згідно зі статистикою, з 2006 року чорна п'ятниця стала справді «чорною»: внаслідок погоні за знижками у світі загинуло 10 людей, а понад сотню отримали серйозні травми. Поранення та смерті стали поштовхом для створення сайту для обліку жертв і каліцтв у цей день.


ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шалені шопоголіки: Чорна п'ятниця в США

Єлизавета НАХАМЕЦЬ
Передрук заборонено.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні