На Волині оштрафували пенсіонерку за продаж сумнівної риби

0
8
На Волині оштрафували пенсіонерку за продаж сумнівної риби
У Нововолинську на центральному ринку пенсіонерка продавала рибу без накладної і підтвердження походження та якості товару.

За це жінка отримала штраф у розмірі 510 гривень, повідомаляє "Буг".

До суду матеріали надійшли від Управління державного агенства рибного господарства у Волинській області.

У серпні на центральному господарчому розрахунковому ринку жінка продавала рибу (три ляща, два коропа та один амур, загальною вагою 6,5 кг). При ній не було документів, що б підтверджували походження та законність збуту об’єктів тваринного світу, а саме: накладної про законне придбання риби, сертифікату якості та експертного висновку.

На продавця склали протокол за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу. Санкція статті тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Під час судового засідання пенсіонерка вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала повністю та щиро розкаялася. Суд призначив мінімальну суму штрафу – в розмірі тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні