Іваничівські шахтарі скаржаться на стан копальні. ФОТО

0
4
Іваничівські шахтарі скаржаться на стан копальні. ФОТО
Працівники «Передпускової дирекції шахти №10 «Нововолинська» у селі Поромів Іваничівському районі скаржаться на жахливий стан копальні.

Про це вони написали звернення, - повідомляє Район.Іваничі.

«Скільки було балачок від міністра Ігоря Насалика, що шахта «№10 Нововолинська» буде добудована й на нову копальню перейдуть працювати гірники із закритих шахт! А тим часом на шахті № 5 «Нововолинська» вже квакають жаби», – повідомляє Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України.

За певних умов шахта №10 могла б запрацювати у найближчий час.

«Якщо усунути корупційні явища та смотрящих, то Десяту Нововолинську можна було б запустити в роботу до кінця року. Але в реальності виходить так, що міністр енергетики та вугільної промисловості просто випадкова людина в паливно-енергетичному комплексі, як і все його оточення дівчат на посадах заступниць», – переконаний Волинець.

Профспілки шахтарів готові до акцій протесту.

«А замість добудови шахти, отримуємо попередження від ДП «Регіональні електричні мережі» про повне припинення енергопостачання через заборгованість за спожиту на будівництві електроенергію, що прямо веде до аварійної ситуації, пов’язаної із можливим загазуванням та підтопленням гірничих виробок, з непрогнозованими екологічними наслідками або підтоплення цілого регіону.

Не можна миритись з таким безвідповідальним ставлення до шахт. Незалежна профспілка гірників України готова очолити протестні дії шахтарів. Тому що іншого виходу я не бачу, влада нічого не хоче розуміти...» – резюмує голова Незалежної профспілки гірників України.

Теги: шахта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні