Мати учасника АТО з Волині кілька років не може отримати ділянку

1
-4
Мати учасника АТО з Волині кілька років не може отримати ділянку
Мати учасника АТО Катерина Савчук із Каменя-Каширського уже кілька років не може отримати земельну ділянку під забудову, пише «Полісся».

Жінка каже, міська рада її просто водить довкола пальця ще з 2007-го. Мовляв, то дають землю, то забирають.

«Все почалося ще у 2007 році. Свого часу мені виділили земельну ділянку в урочищі Зимник, де я вирощувала городину. Якось переказують, що на моєму городі невідь що відбувається. Приходжу, а там просто на урожай висипають пісок та щебінь. Як виявилося, ділянку віддали під будівництво іншій людині. Звернулась у міську раду, чому ж так, чому навіть не попередили. Тоді виділили інше місце для городу – за маслозаводом. Порекомендували підписати договір оренди, щоб потім, коли роздаватимуть тут ділянки під забудову, могла її отримати. Так і зробила. Всі роки сплачувала міській раді за користування землею», – розповідає Катерина Савчук, демонструючи як підтвердження квитанції.

Матір учасника АТО запевнили, що оскільки в неї є договір оренди на цю земельну ділянку, вона зможе отримати її з часом у власність під будівництво. Але попри своє першочергове право на це ділянку у 2014 році віддали у власність не Катерині Савчук, а іншій людині, син якої, як пояснили жінці, брав участь в АТО.

Як розповіла Катерина Савчук, її син – теж учасник АТО. За час військового конфлікту на Сході України вже кілька разів був там. Учасник бойових дій приписаний та проживає разом із сім’єю в Луцьку у маленькій кімнатці гуртожитку. Виписатися з луцького помешкання не може, щоб не втратити і це житло.

Якось за клопотанням голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, Катерину Савчук було включено у списки тих, хто мав отримати ділянки в мікрорайоні Цир-2 в Камені-Каширському.

Вона отримала землю. Та згодом вияснилося, що раніше цією ж ділянкою вже розпорядився Держкомзем. Наразі питання врегульовують. А жінка, яка сама виховувала дітей, бо рано втратила чоловіка-ліквідатора аварії на ЧАЕС, сподівається, що таки відвоює своє право на наділ землі.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він в АТО за Україну чи за земельну ділянку був?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні