Мовний скандал на Волині: у «Новій пошті» розбираються із працівницею

18
9
Мовний скандал на Волині: у «Новій пошті» розбираються із працівницею
На "Новій Пошті" заявили, що працівниця відділення у Нововолинську могла говорити російською до клієнта, якщо він також говорить російською.

Про це пише ВолиньUa.

Нагадаємо, у Нововолинську працівниця «Нової Пошти» відмовилася обслуговувати клієнта державною мовою. За словами волинянина, він попросив розмовляти державною мовою, а не російською. Проте працівниця «Нової пошти» відмовилася і заявила, що закон про нацменшини на її стороні.

Працівниця пошти подала скаргу в поліцію на дії клієнта. Як повідомив чоловік, йому інкримінують статтю 143 «Хуліганство» і вже направили справу до суду.

Натомість у компанії кажуть, вона мала право розмовляти надалі російською лише у тому випадку, якщо це мова клієнта.

«Співробітники відділення дійсно мають вітатися з клієнтом українською, та продовжувати обслуговування російською лише у випадку, якщо це мова клієнта», – коментує інцидент спеціаліст відділу з опрацювання звернень у соціальних мережах «Нової пошти» Софія Коваленко.

За її словами, наразі інформацію вже передали керівництву в місто Нововолинськ із метою з’ясування всіх обставин та вживання заходів.

«Також хочемо додати, що «Нова пошта» – українська компанія, тому ми прагнемо до того, аби всі комунікації велися саме державною мовою», – підкреслює Софія Коваленко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ті нацменшини взагалі вже обуріли. давно пора прийняти закон як в Естонії. без знання державної мови - максимум мити туалети
Відповісти
Давайте візьмемо приклад краще із Швейцарії. Там мова напевно сама остання проблема. Вних взагалі три державні мови і незаморачуються тим. Так що берем приклад з Швейцарії ( можна даже і фінансову сторону взяти не тільки мовну) ?????
Відповісти
То медведчуки і іже снімі по1000років отсідкі.і проблєма ускаго міра пропаде..як і ставка клавішника
Відповісти
Не порівнюй. В Україні 75% українці, це монокраїна. Росіян тільки 12 %..... і ми воюємо з РФ. Так шо московська окупантська мова має бути поза законом.
Відповісти
ти було у Швейцарії ? там БУДЬ-ЯКИЙ службовець не дозволить собі нагло ігнорувати державну мову
Відповісти
микола вже знає, що туалети треба мити) ще трохи, і можна буде випускати на люди без намордника)
Відповісти
ну тебе і в наморднику не можна випускати
Відповісти
По-перше - касир на почті - не службовець!
Відповісти
а мова не йде про державного службовця. касир знаходиться на публічній посаді, тобто повинен володіти ЩОНАЙМЕНШЕ державною мовою
Відповісти
Не ганьбися, законо- і мовознавець)))
Відповісти
перед тобою, ніфіганезнавець ?
Відповісти
Чудова ідея, я би почав її запровадження з військкоматів.
Відповісти
то нехай керівництво "новоіі пошти" зробить висновки і вирішить наскільки профпридатний працівник якщо він своє особисте ставить вище ,і "підмочує" таким чином репутацію підприємства
Відповісти
звільнити кацапку геть
Відповісти
Не цінує роботу, то нехай йде геть!!!
Відповісти
Вона там що одна була у томі відділенні? Не сподобалось обслуговування перейшов би на іншу касу. Ні, йому треба було створити шкандаль :) лариса ніцой місцевого розливу.
Відповісти
От перевелися на Волині справжні козаки, облаяв жінку, влаштував дебош і швиденько прикинувася патріотом, прямо, як отой депутат шо ото бабцю з продуктами побив... , краще б збрехав, що домагалася, а то до хуліганства, ще СБУ, прочитавши коментарі, ксенофобію пришиє...
Відповісти
скоріше кацапофобію
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні