Відомий військовий емоційно висловився про російську мову в армії

5
Відомий військовий емоційно висловився про російську мову в армії
Український історик та військовий із 3-ої окремої штурмової бригади Олександр Алфьоров розповів, як ставиться до російської мови в армії та мовних скандалів у суспільстві.

Своїми думками військовий поділився в інтерв'ю Styler.

Мовне питання в армії
Алфьорова запитали, як він ставиться до того, що російськомовні цивільні часто прикриваються тим, що багато бійців в армії теж говорять російською, значить і їм можна.

"Мовне питання дуже сильно роздмухали. Ті, хто це зробив, очевидно ніколи не бували у ситуаціях, коли над головою летять ракети, які вбивають твоїх товаришів. Тоді питання мови є на другому місці. Бо навіть, якщо йде комунікація українською, то, повірте мені, вона не йде літературною", - каже історик.

Він наголошує, що мова - це величезна частина нашої культури, це одна з ознак нашої ідентифікації національної, але все ж таки, поради на фронт, можуть давати ті, хто роблять щось для фронту.

"Я розумію, що є багато емоцій, але вони мають бути в межах. Ми можемо дипломатично порушувати це питання, а не казати, що оця і оця бригада - русня. Як було з тим скандалом...(йдеться про скандал навколо Ірини Фаріон). Я коли почув про нього, то зрозумів, от воно - Ленін казав ще на початку російської революції, що "йому потрібні корисні ідіоти". А корисних ідіотів багато і цим користується Росія, навіть не виплачуючи жодної копійки", - говорить Алфьоров.

Також він додав, що не розуміє, чому деякі бійці навіть на передовій продовжують дивитись російські фільми та слухати російську музику.

"Для мене це загадка. Я перестав це дивитись ще до 2014 року. У будь-якому російському фільмі ми завжди побачимо хохла. Цей образ був створений ще у фільмах радянської епохи. Це завжди якийсь пузатий жлоб, який говорить суржиком, який якщо не председатель колгоспу, то прапорщик-крадій чи ідіот-гаїшник. Єдиний фільм, де українець показаний добре - це "В бій йдуть одні старики", який зняв Биков. А він був українцем і націоналістом", - пояснює військовий.

При цьому він зазначає, що держава має зараз вкладати кошти у розвиток українського контенту - створювати історичні телевізійні канали та якісні канали You Tube, щоб давати громадянам правильні наративи й працювати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Абсолютно згодний з Олександром. Якщо людина захищає Україну, то обзивати її москалем по меншій мірі дурість.
Відповісти
Ну так зелені зараз і вкладають в ''контент'' а не в снаряди
Відповісти
Молодець! Саме розумний підхід має бути, який визначається конкретною часовою-історико-географічною суспільною ситуацією.
Розумних "ідіотів" теж треба чути. Часто, як раз вони можуть задати необхідний поштовх.
Формувати баланс у мовному питанні має суспільство у тісній взаємодії із розумними досвідченими, а не зеленими людьми у владі.
Відповісти

Важливо, щоб ми усвідомлювали, що ми часто-густо говоримо мовою ворога.
І переходити на мову Русі, нашу мову.
Євреї перейшли на іврит повністю протягом ОДНОГО РОКУ, оце нам приклад відповідального підходу!
Відповісти
І тобі, Алфьоров, Ірина Фаріон заважає ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні