Онука принцеси мріє приїхати у Луцьк

1
-2
Онука принцеси мріє приїхати у Луцьк
Наріса Чакрабонгсе, онука принцеси Таїланду, уродженки Луцька Катерини Десницької планує цьогоріч відвідати Луцьк та Форум видавців у Львові.

Про це йшлося під час розмови «Українки – руйнівниці гендерних стереотипів?» в межах презентації українського перекладу книжки «Катя і принц Сіаму» під час фестивалю «Книжковий Арсенал» у Києві 2 червня, - повідомляє ІА Волинські новини.

Катерину Десницьку називають однією з сильних жінок, батьківщиною яких є Україна, поряд з Анною Київською, королевою Франції.

Головний куратор фестивалю мистецтв Anne de Kiev Fest Федір Баландін розповів, що усіх російських енциклопедіях, на жаль, вказують, що вона – «русская дєвушка із Кієва Катя Дєсніцкая».

Намагаючись спростувати міф про те, що Катя Десницька є суто російською дівчиною, її онуці надіслали прохання надіслати світлини бабусі в якомусь карнавальному чи народному вбранні. У відповідь Наріса Чакрабонгсе надіслала цілий стос світлин, де Десницька позує в українському національному строї, з намистом. Тому питання про «русскую дєвушку із Кієва» відпадає. Знімок зараз експонують у музеї Тараса Шевченка у Києві, поряд з «Катериною» Шевченка.

Залишилося чимало доказів того, що Катерина Десницька була справді сильною жінко. У поясненні щодо розлучення з нею принц Сіаму писав, що та завжди хотіла, щоб усе було, так як вона вважає за потрібне. Цікаво, що вона не взяла відступних грошей, який той пропонував при розлученні, натомість звернулася до суду і відстояла своє.

На жаль, авторка книги «Катя і принц Сіаму» не змогла бути присутньою на презентації – за два дні до вильоту у Київ вона здала квитки, мотивуючи це поганим станом здоров’я. Втім, як розповів Федір Баландін, Наріса Чакрабонгсе планує відвідати цьогоріч Львівський форум видавців та мріє побувати у Луцьку, де народилася її знаменита бабуся.


Теги: книга
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запізнилась. Молитовний шабаш, ой вибачте обід вже пройшов.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні