Молодь їде за кордон, а в Україні лишаються старі кадри, - Роман Романюк

3
15
Молодь їде за кордон, а в Україні лишаються старі кадри, - Роман Романюк
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк вважає, що міграція волинян за кордон несе не лише негативні, але й позитивні наслідки.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

«Боляче про це говорити, але люди не виїжджають за кордон просто так. Це природнє бажання людини мати більше для того, аби утримувати сім’ю. Натомість для того, аби втримати людину, ми мусимо створити наближені умови праці та створити ринок заробітної плати, як за кордоном», - коментує посадовець.

Він каже, що основними негативними наслідками міграції волинян є втрата державою частини кваліфікованих працівників. До того ж відтік молоді за кордон призводить до старіння трудових ресурсів.

«Не менш болючим є той факт, що через міграцію, більшість сімей розпадаються, а діти стають соціальними сиротами», - каже Роман Романюк.

Однак, попри весь негатив, є й позитивні сторони міграції волинян, одним з яких є здобуття нового професійного досвіду.

«Часто буває, що поїхавши у Польщу чи інші країни, людина вчиться, набуває професійних навичок й повертається на Волинь, що є безперечно великим плюсом для наших роботодавців. Бо кожен з них хоче мати у своїй команді професійні кадри», - коментує директор центру зайнятості.

Наслідком трудової міграції Роман Романюк називає й збільшення валютних ресурсів країни, зниження соціальної напруги, підвищення рівня добробуту населення, вивчення іноземних мов та розширення світогляду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай ті роботодавці меньше "зажираються" і дадуть працівникам більші зарплати,то виііздів закордон поменшає
Відповісти
Не підривайте здоров"я Ф. Шульгана значним збільшенням кількості соціальних сиріт !..
Відповісти
Влада має серйозно задуматись над долею України!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні