Вселенський патріархат проконсультується про надання автокефалії українській церкві

2
-2
Вселенський патріархат проконсультується про надання автокефалії українській церкві
Синод Вселенського патріархату отримав звернення з України з проханням надати автокефалію православній церкві в Україні та проведе консультації з цього питання.

У повідомленні синоду на сайті Вселенського патріархату йдеться про те, що він "піклується про збереження православної єдності та про православну церкву у всьому світі".

Саме тому патріархат розглядає питання, які стосуються України, і проведе консультації у зв'язку зі зверненням про автокефалію, зазначено в повідомленні.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії православній церкві в Україні.

"Рішення прийняв Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату, який напередодні взяв до розгляду звернення від Президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, Постанову Верховної Ради на його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков", - йдеться у повідомленні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кірілл нехай іде подалі, які з ним можуть бути консультації ?..
Відповісти
З Богом проконсультується?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні