Священник застосував вогнегасник: представники УПЦ МП не пускали вірян до собору

0
Священник застосував вогнегасник: представники УПЦ МП не пускали вірян до собору
У Білій Церкві на Київщині у понеділок, 10 липня, місцеві мешканці намагалися потрапити до Спасо-Преображенського собору, який за рішенням міськради перейшов до ПЦУ. Понад 40 людей зібралися поблизу храму, аби вигнати представників УПЦ МП з приміщення. Однак священник УПЦ МП застосовував проти людей вогнегасник.

Відео з місця подій поширили у місцевих Telegram-каналах, пише ТСН.

У Мережі повідомляли, що представник УПЦ МП закрився всередині та використовував вогнегасник, щоб перешкоджати потраплянню людей до приміщення.

Місцеві мешканці прийшли до Спасо-Преображенського собору виконати рішення міськради, за яким церква перейшла під контроль ПЦУ.

Згодом стало відомо, що людей все ж пустили до собору. Поліція отримала повідомлення про насильство та хуліганство.

Після того, як вдалось потрапити до приміщення, Митрополит Білоцерківський повідомив, що представники УПЦ МП винесли зі Спасо-Преображенського собору всі ікони.

У квітні рішенням Білоцерківська міська рада розірвала угоду з УПЦ МП про користування комплексом Преображенського собору. Протягом травня і червня прихильники МП утримували храм незаконно. Вже 29 червня Білоцерківська міська рада ухвалила рішення про передавання Преображенського собору в користування Білоцерківській єпархії ПЦУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні