«Як беззубий дід», - волинянин про побілені бордюри

0
-5
«Як беззубий дід», - волинянин про побілені бордюри
У Нововолинську наводять лад на вулицях перед Великоднем - прибирають сміття, вивозять гілля, латають дірки в асфальті та білять стовпи та бордюри.

Кожен рік навесні комунальні служби виходять білити місто. Звичка фарбувати у білий колір дерева і елементи міського благоустрою з’явилась за часів Радянського Союзу. Вважається, що таким чином місту придають охайності та “освіжають” зовнішній вигляд, - пише "Буг".

Та багато хто називає побілку “непотрібною ледачою радянською практикою”. Чому ледачою? Бо ніби просто робиться вигляд, що місто прибирається. Чому непотрібною? Тому що з першим дощем вигляд у бордюр уже не той.

На своїй сторінці в фейсбук Руслан Владарчик написав:

“Як я ставлюся до побілки бордюр по місту, на вулицях в дворах, негативно….прибудинкова територія біля будинку, що можна ноги повикручувати, бордюри при побілці виглядають як “беззубий дід”.

У коментарях люди висловили і свою думку. Є такі, які позитивно відносяться до побілки, так як це впливає на безпеку.

“Колись вилетів на тротуар в Польщі, автомобілем, незамітив із-за поребрика, як дорога перейшла в тротуар! Добре що все обійшлось добре. А в нас дороги, як на взлітно-посадковій смузі розмалюють бордюри, видно хоч межі”, – пише Олександр.

“Білити,чи якимось чином виділяти треба. Бо йшла з маркету, де чудова кістка і бордюр в колір і, просто, не побачивши бордюр, підвернула ногу”, – дописує Афродита.

Інші ж вважають це недоречним та витрачанням грошей на вітер.

“Гроші на вітер, краще би бордюри нові поставили і вигляд інший був”, – коментує Вікторія.

“Краще б ті гроші доклали до нормальної фарби на розмітку та пішохідні переходи. Дивись за кордоном раз фарбують на декілька років, а у нас два на рік і то не вистачає”, – додає Василь.

Мешканці міста розділилися на два табори. Одні пишуть, що бордюри білять, щоб “хоча б щось робити” і це не потрібна робота, результати якої змиваються дощем.

“Дороги, що чорт ноги поломить, зате бордюри чисті. Хоть щось, щоб відвести увагу”, – пише Любомир. Інший користувач соцмережі додав: “Залишки бордюрів”.

“Європа сильно відстає від нас. Там ніхто не білить. Я не бачу жодної доцільності щороку по кілька раз білити бордюри. Як на мене це дурість, яку треба ліквідувати як пережиток совка”, – зазначив Андрій.

“А сьогодні після дощу всі ці “білі і чисті” бордюри облізли, дурна робота”, – пише Оксана.

“Сьогодні вже дощ змив все. Боже, який ідіотизм … Хто то керує тим дурдомом?”, – обурюється Тетяна.

Інші навпаки вважають, що це придає місту “відчуття свята”.

“В нашому сірому житті побілені дерева і бардюри хоч трохи придають святковості. Колись до нас в гості приізджала родина поляків. Він погано бачить, але був приємно вражений побіленими бордюрами. Казав, що йому як поганозрячому дуже добре видно де дорога. Можливо варто думати і про таких людей?”, – дописує Тетяна.

“Мені подобається. І дерева побілені теж подобаються”, – зауважив Андрій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні