«Все було, як уві сні», - волинянин, який зламав хребет у ставку

1
2
«Все було, як уві сні», - волинянин, який зламав хребет у ставку
24-річний Олександр Романюк під час святкування дня народження в Боголюбах Луцького району невдало пірнув у ставок улітку минулого року.

«Все відбувалося, наче уві сні, – згадує Олександр, – Я не втрачав свідомості, пам’ятаю, що не міг поворушити ні руками, ні ногами», - пише Район.Луцьк.

Він міг просто потонути, але небайдужий хлопець врятував.

Згодом його «переслідували» операції, аналізи, лікарні й невтішні діагнози. Велику підтримку давала кохана дівчина. Хлопець називає її своїм янголом-охоронцем. Після трагедії вона навіть переїхала до нього в Сошичне, мальовниче село на Поліссі, аби бути ближче і завжди підтримувати.

Пройшло більше півроку від трагедії. Олександр постійно відвідує реабілітаційні центри. Зараз він знаходиться на відновленні в селі Боратин. Каже, що тут його навчають, як себе обслуговувати і вести самостійний спосіб життя. Курс розпочався дуже активно, і завдяки тяжкій праці пішла хороша динаміка на покращення.

Реабілітація закінчиться на початку квітня. Тоді Саша повернеться додому.

Катерина, його кохана дівчина, зараз в Польщі. Вони вирішили, що в Боратині він буде сам,адже у цьому головний сенс курсу – бути самостійним.

«Звичайно ж, з деякими колишніми друзями зараз не спілкуюсь. Після події зрозумів, хто справжній друг, а хто лише прикидався ним. Ті, що залишилися в цю тяжку хвилину, зараз підтримують і морально, і фінансово» , – розповідає Олександр

Багато хто з сім’ї хлопця зараз також в Польщі на заробітках: стараються допомогти, хто як може. Один день в реабілітаційному центрі обходиться йому в 1000 гривень.

Олександр каже, що вільного часу у нього, на жаль, майже немає. Він постійно або на реабілітації, або сам шукає в інтернеті поради для людей з інвалідністю.

Проте, стверджує він, є й значні покращення.

Коли біда трапилася, лікарі були впевнені, що він вже ніколи не стане на ноги. Через деякий час Олександр почав їх відчувати. Тепер, через півроку, він може навіть ходити, робити декілька кроків. Звичайно ж це дається йому важко. Поки що він пересувається на візку, але певен, що колись все налагодиться і йому вдасться знову жити звичайним життям.

Якщо у вас є бажання і можливість допомогти цьому сильному духом молодому чоловікові перебороти хворобу, кошти можна переказати на цей рахунок:

ПриватБанк 4149 4991 0708 6447
Романюк Олександр Миколайович
Тел +38 066 022 17 91
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я була в компанії поруч.Мені, здається, то було в липні 2016. І те як повели себе друзі-гості на цьому дні народження це позор. Пити і гостюватися було кому, а поїхати з хлопцем у лікарню не було кому. Хіба це друзі? Швидка стояла і чекала хто поїде з хлопцем у лікарню, а всі ті гості як телята потягнулися стежкою на зупинку. Люди, думайте, хто у вас в друзях. А Сашку бажаю стати на ноги.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні