Уже цього року науковці вирощуватимуть рослини на Місяці

3
7
Уже цього року науковці вирощуватимуть рослини на Місяці
Цього року китайські фахівці мають намір відправити зонд на далеку сторону місяця. Там вони не лише досліджуватимуть середовище, а й спробують вирощувати рослини та комах.

Про це пише NewWest з посиланням на "International Business Times".

Космічна місія під назвою "Chang'e 4" має розпочатися в червні, коли ракета "Long March 4C" розмістить зонд на відстані 60 тисяч кілометрів від супутника Землі. У свій другий запуск китайці планують відправити посадковий ровер на далеку сторону Місяця.

Цей ровер міститиме так званий "набір садівників". У нього додадуть усе необхідне обладнання для дослідження поверхні Місяця та вирощування на ній рослинності.

Місія "Chang'e 4" стане першим приземленням на далекий невідомий бік Місяця, відомий як "басейн Південний полюс — Ейткен". Це величезний басейн у південній півкулі темної сторони Місяця, що простягається від Південного полюса до кратера Ейткен.

Китай зараз також випробовує новий космічний зонд "Chang'e-5". Його метою стане повернення зразків з Місяця на Землю для їх подальшого дослідження. "Chang'e-5" має бути готовим для запуску з серпня 2018 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну ну ,а вони на північному полюсі на льоду не пробували щось вирощувати?
Відповісти
Тепер заживуть наші пенсіонери
Відповісти
Відправити всіх пенсіонерів на місяць! Хай там займаються дачним господарством!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні