«Зірочка на погони гарантована», - луцький депутат потролив СБУ

9
16
«Зірочка на погони гарантована», - луцький депутат потролив СБУ
Луцький депутат Павло Данильчук розкритикував рішення суду, який засудив атовця за пости в соцмережах.

Рішення суду депутат прокоментував на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд визнав винним атовця Василя Соломонюка в поширенні закликів до насильницької зміни влади. Причиною цьому стали його пости у соцмережах.

«Браво» волинському СБУ. Таки засудили «супер небезпечного злочинця», про якого я писав ще в березні. Три роки тюрми з 2-річним умовним терміном - саме стільки тепер дають за пости у ФБ проти діючої влади! Зірочка до погонів або премія комусь гарантована», - написав Павло Данильчук.

«Думаю, тут половина користувачів, включно зі мною, тепер можуть з легкістю бути засуджені! А ну, хто тут собі дозволяв «інвективну (що містить гостру критику) оцінку режиму Порошенка?», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Павло, я тебе підтримую. Якщо інформація, яка несе конструктивну критику і стосується публічної особи (державного службовця будь-якого рангу), і його професійної діяльності, ця особа повинна бути готова до неї, оскільки межа допустимої критики щодо такої особи є значно ширшою. Про це говорить Декларація про свободу політичних дебатів у ЗМІ, схвалена 12 лютого 2004 року на 872-му засіданні Комітету Міністрів Роди Європи, а також рекомендація Резолюції 1165 (1998р.) Парламентської Асамблеї Ради Європи про право на недоторканість приватного життя. У статтях 3, 4, 6 Декларації вказується, що оскільки політичні діячі та посадові особи, які обіймають публічні посади або здійснюють публічну діяльність, вирішили апелювати до довіри громадськості та погодилися «виставити» себе на публічне політичне обговорювання, то вони підлягають ретельному громадському контролю і потенційно можуть зазнати гострої та сильної громадської критики у ЗМІ з приводу того, як вони виконували або виконують свої функції. При цьому зазначені діячі та особи не повинні мати більшого захисту. Якщо це усе перекласти на мужицьку мову, то ЗМІ існують не для описання кохання вужів і їжаків, чи співу солов‘я, а для того, щоб влада не стала самовладдям.

Відповісти
а я вже на років 10 рекомендував...
Відповісти
накоментував...
Відповісти
Яещо чинна влада не стане більш "народною",то в недалекому майбутньому іій гарантований шлях попередньоіі
Відповісти
Давайте не будемо спекулювати та перекручувати факти. Засудили не за критику влади, а за конкретні заклики насильницького повалення влади. А це зовсім різні речі. В жодній країні, навіть самій демократичній, за насильницькі дії та насильницькі заклики, існує кримінальна відповідальність. Крім того він закликав до створення насильницьким шляхом націоналістичної держави, в той час коли націоналісти в Україні мають підтримку менше 5%. І у випадку створення такої держави від України відвернеться весь цивілізований світ і ми залишимось проти Російського агресора один на один.
Відповісти
За заклики до повалення влади засудили то повірю...
Відповісти
Хлопака може легко подавати в ЄСПЛ
Відповісти
ну тоді треба судити не Януковича,а усіх хто був на майдані...
Відповісти
Мені також недавно виписали два протоколи тільки за те,що зателефонував до поліції ,щоб дізнатись про те як іде розслідування у моїй справі.Виявляється ті що напали на мене зі знайомим і забрали у нас на день молоді телефони,побивши нас,єінформаторами Вадима Антонюка .Вже два рази був у райвідділі і хоча цей Вадим обіцяв розібратись,але чомусь мені здаєтьсящо обіцяного чекати прийдеться довго.Просто він затягує все...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні