--> Прокуратура вимагає усунути порушення у Луцькому СІЗО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прокуратура вимагає усунути порушення у Луцькому СІЗО

0
-4
Прокуратура вимагає усунути порушення  у Луцькому СІЗО
Обласна прокуратура спільно з іншими контролюючими органами перевірила чи дотримуються у Луцькому СІЗО норм чинного законодавства.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної прокуратури.

За результатами перевірки у слідчому ізоляторі таки є порушення дотримання режимних вимог, медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення осіб, що утримуються в установі.

Так, наприклад, приміщення, якими користуються в’язні, не завжди відповідають санітарним вимогам стосовно мінімальної площі, освітлення, опалення та вентиляції.

Є зауваження у контролерів до санітарного стану харчоблоку, комплектації посуду. А також до роботи тих, хто залучений до приготування їжі.

Порушують у СІЗО і вимоги Закону України «Про попереднє ув'язнення» щодо роздільного утримання осіб, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів, та інших, які перебувають під вартою.

Відтак, начальник слідчого ізолятора отримав вказівку негайно усунути порушення вимог законодавства, спрямованого на забезпечення прав осіб, що утримуються в установі.

А винних у порушеннях мають притягнути до відповідальності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні