Топ-5 очікувань від iPhone 8

0
2
Топ-5 очікувань від iPhone 8
У 2017 році iPhone відзначить свій перший ювілей - смартфону від Apple виповниться 10 років. Компанія розробляє нову флагманську модель, яка повинна буде забезпечити успішні передноворічні продажі, - пише ua-mac.com.

Про більшість функцій майбутнього iPhone 8 поки відомо лише з чуток і витоків з Купертіно. Тут зібрані 5 найбільш очікуваних можливостей iPhone 8.

1. Редизайн і корпус зі скла

Як відомо, Джонатан Айв - директор по дизайну Apple, вже давно думає про створення iPhone, корпус якого був би виконаний у вигляді «цільної пластини з скла». Цілком ймовірно, що саме в ювілейний рік його задумка нарешті здійсниться. З чуток від постачальника Apple Catcher Technology, флагман буде виконаний зі скла, обрамленого смугами з алюмінію або нержавіючої сталі.

Аналітик Мін-Чі Куо, який зазвичай робить успішні прогнози, стверджує, що в компанії Apple вирішили використовувати інший метал замість алюмінію для того, щоб значно виділити новий смартфон на тлі всіх попередніх.

Скло - більш крихкий і важкий матеріал, ніж алюміній, але це не стане проблемою. За останні роки скляна індустрія зробила крок далеко вперед, наприклад, Gorilla Glass, яке використовується для виготовлення дисплеїв смартфонів, стало набагато міцніше.

Вага майбутнього гаджета можна буде зрівноважити за рахунок зменшення товщини iPhone і використання більш легкого OLED-дисплея, відповідно можна буде використовувати більш важкий матеріал для корпусу.


2. Безрамковий дисплей

iPhone 8 чекають кардинальні зміни дисплея, який займе всю передню панель смартфона, захопивши фронтальну камеру і кнопку Home.

Сканер відбитків Touch ID може бути вмонтовано прямо в екран, через це потреба механічної кнопки зовсім пропадає.

Передбачається, що в iPhone 8 буде оснащений зігнутим OLED-дисплеєм. Такі висновки можна зробити на основі існування договору між Apple і Samsung, яка є одним з найбільших виробників подібних світлодіодних екранів.

OLED-екрани не потребують додаткового підсвічування, як, наприклад, LCD-дисплеї, так що їх використання посприяє зменшенню товщини і ваги гаджетів. Більш того, OLED-дисплеям властива гнучкість, що відкриває купертіновцям широкі горизонти для експериментів з дизайном.

Екрани з органічними світлодіодами відрізняються високою контрастністю і якісною передачею кольору, вони економлять заряд акумулятора. OLED-екрани вже використовуються компанією Apple в «розумному» годиннику Apple Watch.


3. Процесор A11 для максимальної автономності

Ще одним нововведенням в iPhone 8, можливо, стане новий енергоефективний процесор Apple A11, виконаний з дотриманням 10-нм технологічних норм.

Перехід на новий техпроцес посприяє збільшенню продуктивності і щільності транзисторів, що відкриває можливості інтегрувати в мікросхеми більше функціональних блоків, це так само зменшить навантаження на батарею смартфона.

У середньому енергоспоживання знизиться до 35%.


4. Система біометричної ідентифікації по обличчю

За найсвіжішими даними iPhone 8 може отримати нову технологію біометричної ідентифікації, її функція полягатиме в можливості розпізнавати обличчя власника. Про це дізнаємося від аналітика Мін Чи Куо, який не раз давав правдиві прогнози щодо майбутніх новинок від Apple.

Відповідно, в новому iPhone Apple ми можемо не побачити сканера відбитків пальців Touch ID, саме тому, що розробники вважають його менш надійним, ніж система розпізнавання особи. Але створення такої системи пов'язане з певними труднощами, що включають необхідність розробки алгоритмів, «заліза» і створення бази даних для перевірки і аутентифікації. Якщо до моменту виходу iPhone 8 розробникам не вдасться їх подолати, то їм доведеться обмежиться 2-етапною системою, що поєднує в собі як Touch ID, так і технологію розпізнавання особи.


5. Бездротова зарядка

Можливо, що разом із увігнутим дисплеєм в цьому пристрої здійсниться ще одна мрія фанатів продукції iPhone - бездротова зарядка смартфона.

Компанія зосереджена на розробці нової технології, яка дозволить заряджати смартфон на відстані від зарядної станції.

Поки шлях до досягнення цієї мети досить тернистий, оскільки інженерам належить подолати певні проблеми: наприклад, погіршення сигналу через збільшення відстані між передавачем і приймачем, що негативно позначається на швидкості зарядки. Але в компанії явно не мають наміру сходити з цього шляху, за неофіційними даними, Apple вже почала співпрацювати з компанією Energous, яка презентувала технологію WattUp, здатну заряджати пристрої на відстані 5 м від бази.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні