--> «Люди не бояться 51-єї гривні», - керівник луцьких патрульних про абсурдні штрафи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Люди не бояться 51-єї гривні», - керівник луцьких патрульних про абсурдні штрафи

0
5
«Люди не бояться 51-єї гривні», - керівник луцьких патрульних про абсурдні штрафи
За перехід дороги в невстановленому місці, насильство у сім'ї та хуліганство слід встановити жорсткіші покарання, - переконаний начальник управління Патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко.

Про це він розповів у інтерв'ю журналістам інтернет-видання "ВолиньPost".

"На мою думку, потрібно санкції посилювати. Бо от за статтею 173 КУпАП ("Дрібне хуліганство") штраф - 51 гривня. Ну що зараз таке - 51 гривня? Тут суть не в 51-й гривні, а в тому, що складається адмінматеріал і сам факт притягнення до відповідальності, що може негативно позначитися на репутації та кар'єрі. Але потрібна відповідальність, яка і "б'є по кишені". Щоб це було не 51 гривня, а 500 гривень.

Перехід дороги пішоходом у невстановленому місці, розпивання алкоголю у невстановлених місцях - теж абсурдні штрафи. Люди не бояться цієї 51-єї гривні. Навіть деякі молоді люди хваляться, розказують "по-приколу", - зазначає Олександр Вовченко.

Так, начальник луцьких патрульних переконує:

"Тому потрібні жорсткіші покарання. Навіть не обов'язково грошима. Можуть бути виправні роботи: похуліганив - походи два тижні після роботи, подбай про чистоту міста. Це є, але судами дуже рідко практикується".

"Тому за ці порушення, а також за насильство у сім'ї треба піднімати штрафи. Ми знаємо приказку "сім'я без сварки - що клумба без квітів". Але коли у цьому беруть участь діти, коли доходить до рукоприкладства, це абсолютно негативно впливає на підростаюче покоління", - розповідає керівник луцьких патрульних.

"Можна згадати приклад Канади: якщо сімейна сварка і викликали поліцію, в будь-якому випадку це вже буде штраф - чи хоче дружина писати заяву, чи не хоче. А в нас поки сваряться, поки патрульна поліція приїде, коли кажемо, що будемо забирати чоловіка, складати адмінматеріали, буде платити штраф, жінка ж розуміє, що це штраф повпливає на сімейний бюджет. І тоді вона ж сама починає казати: "Не забирайте, ми зараз вже помиримося".

У результаті час у патрульних забрали, конфлікт так і не вичерпаний, він може далі продовжувати, коли патрульні поїдуть. А в Канаді, помирилися чи ні, - буде штраф, і навіть можуть поїхати у відділок, - додає він.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні