У Луцьку після Пасхи може подорожчати проїзд в маршрутках

7
3
У Луцьку після Пасхи може подорожчати проїзд в маршрутках
У Луцьку з 15 квітня можуть підняти ціну за проїзд у маршрутках до 5 гривень.

Відповідний проект рішення виконавчого комітету Луцької міськради з'явився на сайті міськради.

Як розповів перший заступник мера Григорій Недопад у коментарі "Волинь24", проект рішення щодо підвищення вартості проїзду у Луцьку, швидше за все, розглядатимуть на засіданні виконкому в кінці березня або ж на початку квітня. Окрім того, обіцяють провести й громадські обговорення цього питання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Проїзд у луцьких маршрутках: за що ми платимо

Нагадаємо, ще на початку 2018 року перевізники почали просити у Луцькради про підняття цін на проїзд у міських маршрутках. Мовляв, подорожчало пальне.



Перевізники декілька разів звинуватили міську владу у бездіяльності, мовляв, цю проблему потрібно вирішувати негайно. Та у відповідь чиновники поставили багато претензій до якості перевезень. Адже, за їх словами, лучани часто скаржаться на запізнення транспорту.

Самі лучани на перспективу підвищення цін реагують без ентузіазму. Кажуть, що якісь послуг далеко не відповідає ціні, яку хочуть перевізники.

Натомість керівник луцького підприємства «Санрайз» Юрій Девіцький обурюється тим, що людей не дивує здорожчання продуктів, а от підвищення тарифів на проїзд – ще й як.

"У Луцьку останні три роки тариф на проїзд штучно утримують, не дозволяючи підняти ціни. Це політичне питання. Причому у більшості міст України ціни давно зросли", - наголошує Юрій Девіцький.

Він вважає, що при здорожчанні пального на 10% міська рада повинна піднімати тариф на проїзд.

Водночас експерт громадської організації «Волинський Центр Розвитку Урядування» Сергій Григоренко у інтерв'ю "Волинь24" зазначив, що ціну на проїзд у Луцьку хочуть підняти таємно.

"Ми свого часу підняли вартість проїзду до 4 гривень, хоча вже тоді маршрутчики вимагали 5 гривень. Наші опоненти нас сильно критикували за це. Ігор Поліщук заявляв, що цього робити не можна було. Але як тільки ми це зробили, буквально за кілька тижнів влада змінилась, вони отримали більшість в міській раді, у виконкомі і могли легко скасувати це рішення. Проте вони цього не зробили", - розповів він.

"Швидше за все «УКРОП» хоче підвищення, але розуміючи електоральні втрати, робить це таємно. Зокрема в перелік регуляторних актів, які міська рада розглядатиме цього року, вони заклали розгляд процедури підвищення вартості проїзду", - зазначав Сергій Григоренко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ВР,що на місцях депутати брехуни,і підкилимники!
Відповісти
На виборах люди УКРОПу все згадають!!!
Відповісти
Шо?. Будуть ті поломані грати пустими їздити..
Відповісти
У Львові 5 гривень, але там маршрут складає по 11-15км.. У нас не таке велике місто щоб підвищувати до 5 так швидко
Відповісти
Який хрєн буде ними їздити? Втратять і те, що мали.
Відповісти
Та вже краще пішки ходити буду!
Відповісти
полішуки тиждень пообурються на кухнях, а потім забудуть і будуть радісно тицяти 5 грн, в закаканих автобусах, звісно, не беручи квиток
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні