У Луцьку зробили 3D операцію жінці, яка сіла на голку

2
2
У Луцьку зробили 3D операцію жінці, яка сіла на голку
У Луцькій міській клінічній лікарні зробили 3D операцію жінці, яка невдало сіла на голку.

Про це повідомили на сторінці Луцької міської клінічної лікарні у Фейсбуці.

"Лучанка Людмила Ткачук вишивала і невдало сіла на голку. Вушко відламалося, а голка залишилася у сідниці. Звернулася у травмпункт лікарні", - йдеться у дописі.

Людмилу Ткачук госпіталізували у відділення загальної хірургії. Обстеження показало, що голка знаходиться на глибині 9 см.

"Пошук інородного тіла, в даному випадку голки, ускладнюється кровотечами і знайти це тіло вдається у дуже малому відсотку випадків", - пишуть лікарі.

Лікар-хірург рентгено-хірургічного блоку Олександр Христюк ознайомився з ситуацією і вирішив зробити 3D операцію.

"Так як маючи надсучасний ангіограф можна зробити оперативне втручання з меншими ризиками. Тут є можливість у 3-D форматі, тобто у трьохвимірному зображенні виявити проекцію і місце, де найлегше, з наменшими втратами і ранами вийняти голку", - каже Олександр Христюк.

"Пацієнтці зробили розріз в 1 см і зажимами, з певним накладанням калібровочної сітки, вийняли голку. Ця методика полегшила ситуацію і лікарям, і хворій. Хоча турбують невеликі болі при рухах, пані Людмила каже, що може вже танцювати і щиро вдячна своїм рятівникам", - додають лікарі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець !!! Так тримати !!!
Відповісти
Раніше ця маніпуляція називалася "Видалення стороннього тіла з м'яких тканин під контролем рентгеноскопії", яку виконував досвідчений інтерн.. а тепер - унікальна 3D-операція..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні