«Хочете навчати – платіть», - мер Володимира до батьків сільських дітей

14
-15
«Хочете навчати – платіть», - мер Володимира до батьків сільських дітей
Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк виступив проти того, аби діти з навколишніх сіл безкоштовно навчались у міських закладах освіти.

Про це він заявив під час планірки, - пише газета «День».

Наразі у школах Володимира-Волинського навчаються майже 400 дітей із навколишніх сіл. А ще кілька сотень — у міських музичній та художній школах. Витрати лягають на місцевий бюджет.

«На кожну іногородню дитину міський бюджет витрачає по три тисячі гривень. Це різниця між освітньою субвенцією, яку ми отримуємо, і комунальними послугами, які надаємо школам. Її і просимо компенсувати школам», - наголосив Петро Саганюк.

З його слів, платити за навчання сільських дітей у місті повинні або громади, в яких вони живуть, або батьки.

«Ні музична освіта, ні заняття в художній школі не є обов’язковими, то чому міська казна має платити за бажання когось із батьків навчати цього свою дитину? Хочете навчати — платіть», - каже міський голова.

Очільник Володимира-Волинського зазначає, що місто згідне платити за навчання «своїх» дітей у сільських школах, попри те, що навчання тут обходиться удвічі дорожче, ніж у місті, через меншу наповнюваність класів.

Але спочатку мер чекає на відповідь від голів об’єднаних територіальних громад Зимного, Устилуга, Заріччя, звідки й найбільше дітей у міських школах.

Натомість і голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик, і голова Устилузької ОТГ Віктор Поліщук категорично заявляють, що не будуть сплачувати за навчання сільських дітей у міських навчальних закладах. Обоє кажуть, що їхні ОТГ мають школи, які забезпечені всім для навчання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як Конституція України яка гарантує право на освіту в тому закладі у якому дитині зручніше. КУ не можна порушувати, передайте тому обовтусу.
Відповісти
Попахує битовим сепаратизмом
Відповісти
А хто має платити за те "право"?
Відповісти
По закону мають голови ОТГ заплатити, або в себе музичну школу побудувати.
Відповісти
мова йдеться про музичні і художні школи. освіта в яких лише бажання батьків дітей....
Відповісти
А а Лкцьку 14 школа не бере дітей з сусідньої вулиці про яку Констмтуцвю ви говорите?фа вот свльських там тисячі.Якщо хпбара не даси ще нахамить дтректорка.Цікпва чия це підстака,хто її кришує.Вона не боїться нікого
Відповісти
Меня навчить грамотно писати,в інакшому разі твоя дитина не осилить будь якої школи...
Відповісти
ДиректорцІ Луцької школи #14 треба вже давно бути на пенсії!Хай їде у своє село,а не керує школою! Скільки вже можна сидіти біля корита?
Відповісти
Рекомендую провести демаркацію кордонів між населеними пунктами і ввести містечкові прикордонні підрозділи. К є р о в н і к и !!!!!!!!!
Відповісти
Це позиція не державного чиновника, а примітивного ділка. Держава на всіх рівнях має дбати про всебічний розвиток дитини і всіляко сприяти цьому. Без такого розвитку нема майбутнього в держави. Інша справа, як це зробити організаційно - саме про це мав би сказати Саганюк, а не скочуватися на позицію примітивного обивателя.
Відповісти
Той Голова без голови Єтака проблема то вирішуй але батьки і діти про це не повинні знати


Відповісти
Все правильно. Голови ОТГ платити не бажають. Тих дітей, які вже навчаються, звільняти не можна, а новим обмежити доступ. Нехай батьки компасують мізки головам ОТГ. Децентралізація, значить децентралізація. Треба оптимізовувати витрати. Чому гроші громади міста повинні витрачатись на жителів ОТГ, якщо ОТГ не бажає частково компенсувати витрати. І не треба тут кричати про Конституцію. За Конституцією, кожен громадянин має право на безоплатну земельну ділянку. Чи сильно звичайному роботязі з міста дадуть ділянку в ОТГ. Шановні панове селяни, не треба думати, що вам всі винні і ви самі хитрозроблені. Децентралізація зі всіма плюсами і мінусами. Містам вистачає одних ПТУ, які вже на їх балансі.
Відповісти
Оухівший парнішка,
почитав би Конституцію, перед цим.

А скільки городських вчиться у селах? Хто за них має платити по твоїй тупій логіці?
Відповісти
Якщо батьки працюють в місті (значить платять податки) то і діти повинні вчитись безкоштовно(по любому)...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні