Мерії рекомендують ліквідувати «Луцькі ринки»

5
4
Мерії рекомендують ліквідувати «Луцькі ринки»
Експерти організації “Волинський центр розвитку урядування” рекомендують Луцькій міській раді ліквідувати комунальне підприємство “Луцькі ринки”, “як таке, що не може бути ефективним учасником ринкових процесів, підлягає серйозним корупційним ризикам, не сприяє залученню зовнішніх інвестицій та обмежує права і можливості для розвитку підприємців”.

Свої рекомендації щодо подальших перспектив розвитку Центрального ринку міста експерти озвучили 7 лютого у Луцьку.

Всього у “Волинського ЦРУ” – чотири пропозиції:

1. Ліквідувати комунальне підприємство «Луцькі ринки», як таке, що не може бути ефективним учасником ринкових процесів, підлягає серйозним корупційним ризикам, не сприяє залученню зовнішніх інвестицій та обмежує права і можливості для розвитку підприємців.

2. Розробити комплексний проект реконструкції Центрального ринку, узгоджений зі всіма суб’єктами господарювання, дотичними до його діяльності. Провести громадські слухання та узгодити з мешканцями пропонований формат.

3. Рекомендувати підприємцям Центрального ринку створити кооператив для забезпечення співпраці з міською владою без посередників.

4. Підписати довгостроковий договір оренди між владою міста, кооперативом підприємців та іншими суб’єктами господарювання з умовою (щорічного) виконання інвестиційних зобов’язань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо його було створювати? Когось треба було працевлаштувати?
Відповісти
Зробили піраміду? Муніципали гонять бабок, а навіщо ще одні пси? Щоб розвести корупцію?
Відповісти
Перше. Луцькі ринки "не можуть бути ефективним учасником ринкових процесів", так викладено в оригіналі. Питання, а хто або що, є оцінювачем ефективності роботи ринку? Влада? Ні. Люди, суспільство, споживач є головним оцінювачем "ефективності роботи ринкових процесів". Ось, коли люди перестануть ходити на ринок, коли перестануть підтримувати гривнею і створювати "ринкові процеси", ось тоді і відпаде необхідність в Луцьких ринках. Друге. Рекомендація влади "створити кооператив для забезпечення співпраці з міською владою без посередників". Рекомендація скажімо прямо, не забезпечує законності і права, ось якби влада рекомендувала і сама допомогла створити профспілку підприємців (як це зроблено в країнах Західної Європи), тоді можна було розраховувати на законність і дотримання інтересів усіх учасників ринкових процесів.
Відповісти
Укропиші - ідітє нахєр, бо винесем вперед ногами
Відповісти
Журналісти, хто називає так статтю? Назва абсолютно не є доречною. Чому до опису ситуації із Центральним ринком, ви берете фото Північного?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні