На Волині медики возили реанімобілем персонал і вантажі

3
4
На Волині медики возили реанімобілем персонал і вантажі
Реанімобіль, який передали у пункт швидкої допомоги села Межисить на Ратнівщині, до цього використовувався у «Волинському обласному центрі екстремальної медичної допомоги та медицина катастроф» для перевезення вантажів і персоналу.

Про це розповів головний лікар ВОЦЕМДМК Олег Куц (на фото) у коментарі телеканалу “Аверс”.

“Автомобіль у нас експлуатується оперативно-штабною бригадою... Там потрібно перевозити вантажі, людей, працівників” – розповів Олег Куц про реанімобіль, який передали у Межисить.

Про ситуацію з передачею автомобіля в Межисить детальніше розповів директор фонду “Патріоти Волині” Денис П’ятигорець у блозі на Волинь24.

“В грудні 2016 року до нас звернувся Голова Ратнівської районної ради, керівник місцевого осередку партії «УКРОП» Михайло Макарук з проханням посприяти, аби пункт швидкої допомоги у селі Межисить на Ратнівщині отримав реанімобіль. Під зверненням підписалися 1500 мешканців п’яти сільських рад, які обслуговує цей пункт екстреної медичної допомоги» – повідомив директор фонду.

“Ви тільки уявіть – ДЕСЯТЬ ТИСЯЧ селян з 25 населених пунктів навколо пункту ЕМД два роки жили без швидкої допомоги!” – додав він.

“Відповідно до законодавства цю швидку їм мав би передати «Волинський обласний центр екстремальної медичної допомоги та медицини катастроф». Але за два роки Центр так і не спромігся це зробити. Тому, на прохання райради та жителів району ми втрутилися в цю ситуацію” – пояснив П’ятигорець.

За словами директора фонду “Патріоти Волині” у Центрі та запропонували свій варіант вирішення проблеми. Виявляється, зайвий реанімобіль в них був. Але використовувався він для “оперативно-штабної роботи”, тобто для перевезення людей і вантажів.

“Медики самі запропонували фонду “Патріоти Волині”: купіть для нас звичайний пасажирський бус, а тоді ми зможемо цей реанімобіль передати в Межисить. Ми швидко підібрали їм кілька варіантів. Вони обрали Ford 2003 року випуску. Цей автомобіль наш фонд придбав та офіційно подарував Центру ЕМД, а Центр передав реанімобіль Opel 2005 року випуску (а зовсім не «новий», як нам закидають) на Межисить” – розповів Денис П’ятигорець.

Він додав, що при передачі автомобіля представники Центру ретельно його оглянули, переконалися, що він в робочому стані та підписали відповідний акт про передачу.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ БЛОГ ДЕНИСА П’ЯТИГОРЦЯ
Теги: олег куц
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
посадити ще куца
Відповісти
А ти на його місце підеш....
Відповісти
Ага,поясню.Персонал це старший фельдшер,яка їздила на перевірки,а вантаж---це данина(сало,ягоди,гриби)яку збирали на станціях для невиявлення ніяких порушень.Ось так використовували даний реанімобіль.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні