У Казахстані писатимуть латиницею

2
13
У Казахстані писатимуть латиницею
У Казахстані змінять алфавіт на латиницю.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв доручив уряду почати підготовку до переходу казахського алфавіту на латиницю. Про це президент написав у статті в газеті "Егемен Казахстан", - повідомляє ВВС Україна.

"Ми почнемо підготовчу роботу. Уряд повинен скласти графік для переходу казахської мови на латиницю", - написав Президент.

За його словами, єдиний стандарт нового казахського алфавіту і графіки на латиниці має бути розроблений до кінця 2017 року після консультацій з науковцями та представниками громадськості.

Завершити перехід на латиницю планується до 2025 року.

На думку Назарбаєва, перехід Казахстану на кирилицю в 1940 році мав політичний характер.

"Сьогодні діти в школі вчать англійську мову і без проблем засвоюють латинські букви. Тому для молодого покоління не буде ніяких проблем. Ми повинні в 2018 році почати підготовку фахівців для навчання новому алфавіту і почати готувати підручники на латиниці", - підсумував президент.
Теги: казахстан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні