На Волині розпочалася науково-медична конференція

0
-2
На Волині розпочалася науково-медична конференція
У волинському санаторії «Пролісок» розпочалася науково-медична конференція «Сучасні підходи до діагностики та лікування серцево-судинних захворювань».

Конференція відбувається у рамках реалізації субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», - пише ВолиньPost.

За статистикою, в Україні та й на Волині зокрема, 67% людей помирають саме через проблеми із серцево-судинними захворюваннями. Тож нині волинські медики повинні пройти навчання, аби удосконалити свої професійні знання.

Програма заходу розділена на 2 дні. У перший день лікарі слухатимуть лекції про фармакотерапію в кардіології. Наступного дня лекції присвятять діагностиці та лікуванню порушень ритму серця. Лекторами виступлять доктори медичних наук, професори, керівники профільних центрів та кафедр медичних навчальних закладів.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк зауважив, що нині Субпроект активно втілюють. Тендерні торги відбулися і невдовзі обладнання для амбулаторій закуплять.

«Типовий комплект обладнання отримає кожна амбулаторія», - повідомив посадовець.

До кінця року планують завершити торги по обладнанню для закладів вторинної та третинної медицини. З його слів, є надія, що наступного року процедура стентування в області відбуватимуться повністю на безоплатній основі.

Ігор Ващенюк
Ігор Ващенюк


Адамчук зауважила, що вже цього року в області запустять 32 амбулаторії після реконструкції та ремонту. Загалом у рамках субпроекту заплановано здійснити реконструкцію та капітальний ремонт в 86 амбулаторіях.

Марія Адамчук
Марія Адамчук


«Яке б обладнання не було, хай воно буде за мільйони чи мільярди, якщо не вміти його використовувати, цінність його буде зовсім невеликою. Так само знання- сьогодні в світі швидко змінюються, кожного року з’вляється маса інформації та нові рекомендації. Наше завдання – підвищувати кваліфікацію наших лікарів», - каже керівник Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» Андрій Ягенський.

Андрій Ягенський
Андрій Ягенський


«Ми не тішимо себе думкою, що радикально зменшимо смертність в тому числі за результатами проекту, але ми зараз надамо змогу у першу чергу пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями добре обстежитися», - розповів посадовець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні