У Луцьку сірий двір перетворили на казку

2
2
У Луцьку сірий двір перетворили на казку
Мешканці дев’ятиповерхівки, що на вулиці 8 Березня, 33 розмалювали свій двір у казковому стилі.

Також до малюнків мешканці будинку додали власноруч змайстровані хатки та млин з криницею, пише Район.Луцьк.

«Завдячуємо такою красою нашим сусідам Славику та Саші. То вони згуртували друзів і перетворили наш під’їзд на мистецький куточок на радість дітлахам», – каже місцева жителька Олена.

Ідеєю займалися четверо лучан-сусідів. Автором ідеї став учитель міського навчально-реабілітаційного центру Святослав Форманюк.

«Я народився на хуторі поблизу села Залужне Локачинського району. Ностальгія за тим хутором, за батьківською хатою, що так схожа до оспіваної шевченківської, спонукали створити щось подібне тут, у дворі, де живу. До речі, не обмежився своїм під’їздом – схоже оформлення у фольклорному стилі зробив у себе на роботі», – каже автор задуму.

Педагог зізнається: до справи залучив своїх сусідів Олександра Стрілюка, Андрія Прокопчука та Ігоря Оліярника. Одно разу чоловіки зустрілися, подумали, та й вирішили усе тут докорінно змінити. Поки майстрували з дерев’яних дощок декоративні млин і хатину, самобутній художник Олександр Стрілюк розмальовував стіни у стилі графіті.

«Я не професійний маляр, але картини на стінах полюбляю писати, то моє хобі, – сміється Олександр. – Це просто порив фантазії, полотна без ескізів. Ми попередньо обговорили концепцію малюнків. Я став – і намалював. Часу на те не шкода, бо творили задля благоустрою рідного двору, заради посмішок дітей».

Мешканці будинку не надякуються своїм творчим та ініціативним сусідам. Кажуть: завдяки справжньому педагогові Святославу та його друзям у їхньому дворі ніби зійшло сонечко.

«Таке обрамлення під’їзду надихає на добро і піднімає настрій, – переконана тутешня мешканка Євгенія Вронська. – Малюнки око милують, та й перед гостями не соромно за свій під’їзд».

Це не остання ідея у Святослава та його сусідів. У їхніх планах зробити свій двір показово-зразковим – на втіху сусідам і у приклад усьому місту.

«Плануємо змонтувати на клумбах між квітами невеликі парканчики, розписати сусідню трансформаторну підстанцію серед двору спортивними малюнками у стилі графіті. А також поставити на дитячому майданчику баскетбольний щит – я вже виготовив його», – резюмує Святослав.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це більше нагадує туалет і табір циганський
Відповісти
Просто хочу застерегти хлопців від можливого розчарування - хохли не достойні краси і не цінують її. Через трохи часу вся ця краса буде потрощена і сплюндрована. Тому запасайтесь терпінням і матеріалами для ремонту. Написано з власного досвіду
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні