У Німеччині спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні

0
У Німеччині спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що мир в Україні можливий у будь-який час. Для цього російський диктатор Володимир Путін повинен вивести війська з нашої країни.

Про це канцлер сказав у інтерв'ю виданню Märkische Allgemeine Zeitung, пише Главред.

За словами Шольца, посередницькі ініціативи для встановлення миру були завжди.

"Наприклад, одразу після початку війни Росія та Україна вели прямі переговори. На той час переговори провалилися, тому що Росія використовувала їх лише як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу. Потім стали відомі масові вбивства в Бучі та Ірпені - неймовірні злочини проти прав людини, вчинені російськими збройними силами проти цивільного населення. Це позбавило переговори будь-якої основи", - сказав Шольц.

"Деякий час по тому успішно обговорювалася угода про зерно. На жаль, Путін у якийсь момент знову скасував її. І були розмови про безпеку на Запорізькій АЕС або про обмін полоненими", - додав канцлер Німеччини.

Шольц зазначив також, що низка країн, включно з Україною, наразі обговорюють на рівні радників з безпеки, який вигляд може мати те, що могло б привести до мирного процесу.

"Але дозвольте мені прояснити одну річ: мир можливий у будь-який час. Усе, що потрібно зробити Путіну, - це припинити свою варварську кампанію і вивести війська", - наголосив Олаф Шольц.

Також канцлер Німеччини розповів, коли востаннє розмовляв із Путіним.

"Наш останній телефонний дзвінок був у грудні 2022 року - до цього ми частіше розмовляли один з одним. За кілька днів до війни ми детально розмовляли особисто в Москві. Ви пам'ятаєте вічно довгий стіл, за яким мені довелося сидіти з ним, тому що він турбувався про короновірус? Ми обговорювали це понад чотири години", - поділився Шольц.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні