«Єпархія зіштовхує лобами патріотів», - Данильчук про виселення «Ініціалу»

21
5
«Єпархія зіштовхує лобами патріотів», - Данильчук про виселення «Ініціалу»
Депутат Луцької міської ради вважає, що у виселенні видавництва «Ініціал», без політики не обійшлося.

Нагадаємо, вранці 18-го вересня, семінаристи винесли всі речі фірми «Ініціал» із приміщення, яке вона займала. Працівників «Ініціалу» про те, що їхні речі винесуть, не попереджали. Вхід у офіс, який займало підприємство, заґратували вночі.

Представники обох сторін майже дві години чекали, доки прибуде поліція. Тричі її викликали працівники «Ініціалу», окремо до поліції звертався, прибувши на місце депутат Павло Данильчук.

«Особисто викликав слідчо-оперативну групу, щоб вони встановили, якими особами, з яких підстав і з якою метою були винесені речі, архіви, документи з цього приміщення, які є власністю двох структур: приватного підприємства «Ініціал» та громадської організації «Волинське стрілецьке братство».

Юридично – це не є якась оренда, тут її в принципі не може бути, бо це пам’ятка національного значення, а тому тут можуть знаходитися лише ті структури, які пов’язані з церквою, які допомагають їй і сприяють. Зокрема, видавництво «Ініціал» видавало газету «Волинські єпархіальні відомості». Тому треба з’ясувати, для чого це все було зроблено, чому тут присутні представники атовських організацій», - зазначив депутат Луцької міської ради.

За словами Павла Данильчука, у виселенні присутня політика і про це свідчить присутність на подвір’ї монастиря учасників різних організацій, що об’єднують учасників АТО.



«Єпархією був заключений договір з однією з атовських організацій, зі спілкою капеланів Волині, але чомусь лише на пару місяців. Можливо, щоби це була підстава сказати: «Ми сюди заселяємося, тому, хлопці, виселяйтеся». Тут є представники різних політичних сил, сюди уже вмішується політика. Зокрема, Олександр Серватович (керівник Спілки воїнів АТО Волині, - авт.) тут присутній (хоч я достеменно не знаю, чи він формально є членом УКРОПу чи ні). Можливо, ще хтось. Я, наприклад, - теж представник політичної сили, але просто - це мої друзі, деякі з них були у складі батальйону «Азов» на Сході. Наприклад, представник «Волинського стрілецького братства» Сергій Климчук загинув в «Айдарі». Тут є айдарівці, які прийшли і від однієї сторони, і від іншої», - каже Данильчук.

Ситуація – ненормальна, вважає депутат, бо провокує конфлікти між «атовськими» організаціями.



«Єпархія зіштовхує лобами патріотичне середовище на фоні виселення видавництва і козацької організації. Для чого це робити, я не розумію. Це, по-перше, публічно неправильно, бо українська церква має здобувати популярність. Тут має бути якась позиція владики і єпархії, бо це негатив, який виноситься у публічну площину, і його треба зупиняти», - наголошує він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що не кажіть Куме а оренду треба платити хоч ти і Запорізький козак. Це ж не кацапська церква
Відповісти
просто дурня. всі неправі - Ініціал у тому, що не виїжджає, єпархія - що виселяють їх такими методами. в місті робиться ппц.
Відповісти
на вузенькій кладочці зійшлися дві розумні кізоньки – все було б інакше...
Відповісти
І ані слова про те, що так звана "єпархія" з 90х років сама незаконно займає приміщення православного собору, про що є відповідне судове рішення. Як, свого часу, першими рейдерськими "КП"шними нальотами "завоювували" храми, так і зараз діють. Ганьба КП з Філаретом "патріархом" самопроголошеним!!!
Відповісти
Взагалі цейхрам католицький який московські гицелі відібрали в римо-католиків після вступу ЄС майно потрібно буде віддати власникам
Відповісти
Хохли збудували духовну академію і вже половину здали в оренду бізнесменам. Яка це релігія це свинарник
Відповісти
Ініціал хитропопі шо капєц))) віддали частину "свого орендованого" на 1му поверсі приміщення в суборенду ПП "Графіт" на умовах "вась-вась"... "Платіть дешевше, а ми час від часу користуватимемось вашим обладнанням (без додаткових накруток до вартості)... а на разі Ініціал - всього на всього "пшик", "посередництво" в наданні послуг! (усі роботи виконують інші організації та люди, а вони як в тому анекдоті "про банкіра і сало" - отримують свій відсоток, а за що - не зрозуміло))) відсоток "посередництва")
Відповісти
Ну в вас і фантазія бурна)
Відповісти
Це бізнес, дитинко. Кожен заробляє як хоче: одні штат тримають інші підрядників наймають. Причому тут бандитське виселення? Я б на місці Федосюка заявив про пропажу грошей із сейфу, а Більчука - про пропажу дорогого фотообладнання і знижчення фотоматеріалів. Це не хуліганські дії. Це пограбування зі взломом. Це стаття.
Відповісти
А Павлік так, не хіло поправився, бідненький... після майдану життя налагодилось в юнака
Відповісти
То не від катлєт, а від "плідно" прожитих лєт! ))
Відповісти
А мені Ігор Петрович катлєти підганяє)))
Відповісти
"Юридично – це не є якась оренда, тут її в принципі не може бути, бо це пам’ятка національного значення, а тому тут можуть знаходитися лише ті структури, які пов’язані з церквою", - сказав Данильчук. Я може чогось не розумію, але яким це чином пов'язаний з "церквою" магазин модних шмоток "МАНГО", або магазин білизни, який там поряд? Яким чином пов'язана з "церквою" кав'ярня, в якій наливають спиртне?А фотостудія Кодак? Теж пов'язана з церквою? Паша, ти вже або рубай з плеча, або мовчи. А то вліз, щось там бубниш, а на водохреща з Мішкою купатись підеш, як ні в чому не бувало.
Відповісти
Замість семінаристів наші пацани мали работати! Там би не тільки речі, а й працівники літали!
Відповісти
То не єпархія зіштовхує, а швєйцарскій плєннік. Ібо одних атовців "прєзрєл", а інших проігнорив. А ще Михаїлу жертву дав на "іскуплєніє гріхов". От тепер приукроплені вбралися в пір'я і віджимають приміщення.
Відповісти
Усе проясниться тоді, коли хтось займе вільне приміщення. Проведуть ремонт і в*їдуть. Навіщо гадати на кавовій гущі? Це приміщення у 2006 році приглянулось бізнесмену від політики Володимиру Бондару. Але Федосюк тоді якось відбився через суд. На цей раз... Михаїл міцніший за владу. Влада в Луцьку - це Михаїл. Сказав люміній, значить люміній. І ніяких хуйов. Всі решта - мішура.
Відповісти
Це ганебний вчинок єпархії за всю її історію. Не бачу тут політики - перемогло бабло. А де наша славна обласна влада? Майно є обласною власністю і ніхто не бачить, що відбулася самочинна реконструкція келій монастиря Бернардинів під кафетерії.
Відповісти
Всю ту шушару розігнати давно пора.. і стадо атовців-хероїв і попів-бариг..Буде диктатор - буде порядок, а то кожне чмо тепер гавкає..
Відповісти
Соромно....а в словах Данильчука єправда..Ми ще щось говоримо про МП..?Ці не кращі ....
Відповісти
ДАНИЛЬЧУК ти певно якийсь того ... коли ініціал висиляють то аврал... а коли за таким самим договором оренди ринок то це зер гуд...
Відповісти
Михаїл падає в безодню. Дикунство часів інквізиції. Виселив видавництво, яке несло в маси просвітництво, а всели монашок. Ось вони й будуть там сидіти, пердіти і займатись "просвітництвом". Єресь. Християнство штовхає маси до первісного ладу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні