«З руки кров ллється, а він рану на шиї собаки затискає» – історія врятованого луцького пса

14
55
«З руки кров ллється, а він рану на шиї собаки затискає» – історія врятованого луцького пса
Під час бійки у дворі луцького будинку на проспекті Молоді, 10 зловмисник поранив двох дівчат, хлопця і штрикнув ножем німецьку вівчарку. Пса врятував ветеринар, власник клініки “Айболіт” Сергій Марчук.

Пригода сталася у ніч на суботу, 19 серпня, інформує власкор Волинь24.

Чоловік на ім’я Андрій чогось не поділив з двома знайомими, мешканками будинку. Стали сперечатися, справа дійшла до бійки. Той встиг поранити голови обом жінкам, коли за них вступився ще один місцевий мешканець, який гуляв у дворі зі своїм псом – німецькою вівчаркою із кличкою Бакс.

У зловмисника виявився ніж. Діставши його, той кинувся на захисника дівчат. Собака, побачивши, що на господаря нападають, кинулася на нападника. Втім, чоловік з ножем встиг порізати руку хлопцю і нанести глибоку рану у шию собаці.

*. *. *

Активісти "Самооборони" розповідають: коли приїхали на виклик, побачили двох жінок з пораненими головами і хлопця, який затискає шию собаці пораненою рукою.

Нападника на місці не було. І хоч особу його встановили, ні поблизу ні в нього вдома чоловіка не знайшли.

Медики швидкої допомогли учасникам бійки, втім Баксу довелося шукати допомогу окремо.

Відгукнувся один з активістів “Самооборони”, луцький ветеринар, власник кініки “Айболіт” Сергій Марчук.

“Мене підняли о третій ночі. Пояснили – собака стікає кров’ю, потрібна допомога” – розповів ветеринар.



*. *. *

У пса виявилася рана не менше 10 сантиметрів завглибшки. До того ж – шок і серйозна втрата крові.

“У шийно-грудному відділі була глибока рана, розірвані м’язи. Добре, що ніж не зачепив серйозних артерій – собака не дожив би до приїзду в клініку, стік би кров’ю” – розповів ветеринар.

“Ми зупинили кровотечу, наклали внутрішні шви, зшили м’язи, поклали зверху стабілізуючу пов’язку. При тому прокапали кровозупинні. Вивели собаку зі стану шоку” – пояснив Сергій Марчук.



*. *. *

Загалом операція з порятунку Бакса тривала понад дві години. Але вже наступного дня він з господарем – сам, на власних чотирьох – прийшов у клініку на перев’язку.

Виявилося, Бакс уже був пацієнтом клініки “Айболіт”. Близько трьох місяців тому йому у цій клініці успішно видалили злоякісну пухлину на щоці.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
55

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найкраща вет.клініка та лікарі!!!!! Респект!!!!
Відповісти
Так. Мого рудого котика теж два рази там рятували поки добрі люди не втравили..
Відповісти
Пишаюсь такими людьми!!!міг би сказати "нащо воно мені треба",але ж ні,вночі врятував життя собаці
Відповісти
Серьога маладец. респект йому. завжди прийде на допомогу незалежно це ніч чи день
Відповісти
Лікували нашого собаку і кота в Сергія. Кращого ветеринара в місті Луцьку немає !
Справді безвідказний, був випадок бідняв в неділю з відпочинку, оперативно відкачав нашого котика. Дуже вдячні ! Хороша людина
Відповісти
Дуже класний лікар! Неодноразово надавав допомогу нашому лабрадору...ніколи не відмовив, не дивлячись чи це вихідний, чи глибока ніч... шкода, що наш лабрадор загинув, але ми дуже вдячні Сергію за все! Найкращі відгуки про клініку!!!
Відповісти
Супер ветдок!!!завжди допоможе...ніколи не відмовив в допомозі...вдень,вночі,на відпочинку чи у відрядженні завжди Сергій відповідає та надає швидкі рекомендації або ж дії...побільше б таких людей..
Відповісти
Теж дуже дякую Сергію за порятунок домашнього улюбленця. Коли у всіх клініках говорили - усипіть, він погодився зробити операцію і все пройшло успішно!!!
Відповісти
Погоджуюсь з усіма коментарями. Дійсно дуже хороший лікар. Допоміг врятувати нашого котика та пса! І навіть після лікування цікавився про здоров'я у моїх улюбленців. Дуже вдячна йому!
Відповісти
Ми теж звертались за допомогою в цю клініку - ветлікар Сергій дійсно лікар від Бога. Побільше б таких як він!!!
Відповісти
а те всякі мразі людей ріжуть то нікого не звелює всі дружно діляться як в них котики з песиками лікувались в Сергія...люди,візьміться за розум...
П.с.всетаки Сергій лікар молодець.поважаю.і пес молодець що врятував як мінімум 3х людей.
Відповісти
А людей не шкода і так забагато розвелося, а тваринку шкода
Відповісти
І нашому Мурасику поставив правильний діагноз і котик здоровий, а ми щасливі! Дякуємо доку!!!
Відповісти
Повага кваліфікованому лікарю! Потрапила в "Айболіт" з кішечкою в жахливому стані, яку "ветлікарі" з іншої клініки долікували майже до смерті. Сергій відразу поставив діагноз, розписав лікування, сам просив йому відзвонюватись і розказувати як почувається кішка. Підхід, розуміння і його ставлення до роботи варті величезної поваги!!!! і людина хороша!)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні