Лучани збирають підписи проти смороду

17
4
Лучани збирають підписи проти смороду
Мешканці мікрорайону ЛПЗ хочуть надіслати звернення нардепам, керівникам області, Луцького району, правоохоронцям та екологам, аби врешті з’ясувати, в чому причина жахливого смороду у місті.

У неділю, 28 травня, ініціативна група розпочала збір підписів під цим зверненням біля НВК №24.

Лучани обурені неприємними запахами, які вже кілька місяців поширюються у місті, запевняють – сморід просто нестерпний і терпіти його більше немає сил.

«Таке відчуття, ніби в туалеті живеш», - кажуть місцеві.

Аби припинити поширення смороду кілька десятків мешканців мікрорайону ЛПЗ зібрали ініціативну групу та розпочали збір підписів. Коли назбирають 300, обіцяють надіслати звернення голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці, голові ОДА Володимиру Гунчику, в.о. Луцького міського голови Ігорю Поліщуку, голові Луцької районної ради Володимиру Приходьку, начальнику екоінспекції у Волинській області Олександрові Ткачуку, начальнику управління Нацполіції в області Петру Шпизі, прокурору області Максиму Киричуку, в.о. начальника Екоінспекції України Ігорю Яковлеву, нардепам Ірині Констанкевич, Ігорю Гузю, Ігорю Лапіну та політику Міхеілу Саакашвілі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Цієї ночі ніхто не спав. Тошнило. Рвали, – лучанка про сморід від Гнідавського цукрового

У своєму зверненні лучани зазначають, що сморід шкодить здоров’ю людей і передусім – дітей, а також зменшує туристичну привабливість міста.

Відтак, вони вимагають ретельніше шукати причини смороду, а також притягнути винних до відповідальності. Якщо ж цього не станеться найближчим часом, люди готові до радикальних дій, зокрема перекриття дороги Луцьк-Львів та блокування Гнідавського цукрового заводу.

Нагадаємо, через жахливий сморід у місті зупинили завод, що виробляє біоетанол, втім запахи і далі поширюються.

Раніше керівництво заводу «БІО ПЕК» провело екскурсію для журналістів, аби довести – завод і справді зупинений.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
обдуреним евролучанам точно допоможе бо кум порошенка.може покришкі допоможуть.але майдан на замовлення олігархів пройшов.тепер крок вправо або вліво..розстріл
Відповісти
Ви їм краще по бочці смороду додому привезіть.
а не підписи збираєте
Відповісти
Чого розумахи не включили ще один пункт. заборонити скидати фекалії з Вересневого в поле під містом. Просто не зливайте какашки і все припиниться. Невже так важко це зрозуміти? Адже запах з"являється строго по годинах, як тільки КНС на Вересневому накопичить лайна по зав"язку і випльовує їх в поле - так і запах шириться всім містом. Ну спробуйте не відкачувати хоча б три-чотири доби і переконаєтесб Чи й далі будете робити вигляд , що нічого не розумієте?
Відповісти
запах не пропаде, лише послабиться, тому що на полях фільтрації цукрового заводу накопичився досить значний обєм фекальних відходів. поки вони там будуть - буде і сморід
Відповісти
ЦЕ БРЕХНЯ... ОСь сьогодні ЗАПАХ ПІШОВ ЛИШЕ ВВЕЧЕРІ... а якби бродило то запах був би з самого ранку...
Відповісти
посиди день біля того озера. потім поділишся своїми глибокими висновками
Відповісти
ПАПУ РИМСЬКОГО ЗАБУЛИ!!! НЕГАРНО ТАК!!!
Відповісти
Правильно.Роблять вигляд, справа в дєрьмє , буде тепліше - почуть і Горохові,а то завод, завод . Срочно робіть отстойнік
Відповісти
Станом на 21 годину 28 травня 2017 року знову відчувається сморід в районі ДПЗ. Воняє фекаліями. Дописувач СМ правий!
Відповісти
Це ж як завждм Путін винен!!!!!!!!
Відповісти
Вибачте"насрав і свалив'!!;;;;
Відповісти
Вихід один. З того новоспеченого керівництва міськради терміново створити робочий штаб і розгорнути його безпосередньо на місці. Начальником того штабу призначити зама, якому довірили курувати екологію. Нехай не піариться своїми комантарями, а на місці зі своїми екологами приймає рішення і доведе, що люди платять йому за його уміння керувати і щось робити. Якщо скаржитиметься, що смердить, прищепку на ніс і вперед. Він сказав, що за 4 місяці наведе лад. Нехай виконує.
Відповісти
Правильно.На місцях катастроф та аварій завжди створювались відповідні штаби, які і розташовувались на місцях. Наших можновладців треба вигнати з кабінетів і розмістити безпосередньо на полях фільтрації і цілодобово. От коли вони просмердяться на всі 100%, то може хоть щось зроблять для людей.
Відповісти
Люди, я з ЛПЗ. Теж потерпаю від цього смороду. Я хочу підписати звернення. Як з Вами зустрітися?
Відповісти
Просте рішення:перенести міськраду на ЛПЗ.
Відповісти
Сморід почався вкінці березня, коли закрили Ковельський завод. Можливо причину смороду треба шукати на м"ясопереробних підприємствах?
Відповісти
раджу поїхати на відстійники, тоді у тебе пропадуть ілюзії
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні