Чи будуть в Україні затяжні блекаути взимку

0
Чи будуть в Україні затяжні блекаути взимку
В опалювальний сезон 2023/2024 тривалість блекаутів в будинках українців через обстріли окупантів буде залежати в тому числі і від погодних умов.

Про це в інтерв'ю Главреду голова правління асоціації "Нафта і газ України" Андрій Закревський.

"Якщо росіяни зроблять все "правильно", то в містах поруч з лінією зіткнення можуть бути і назавжди. Все залежить від того, якою буде зима, але є статистична ймовірність. Це вже глобальна зміна клімату, а не глобальне потепління, тому що десь теплішає, а десь стає більш континентальний клімат, як у нас на Луганщині, Донеччині та Харківщині, що означає більш холодні зими і більш спекотне літо. І навіть зараз, в серпневу спеку, середня температура рік від року відрізняється на частки градуса. Добре, що початок літа був холодним, але минулого року і в кінці літа було холодно. А це означає, що якщо перша половина року була холодною, то друга, ймовірно, буде теплою. І зараз, дивлячись на те, що в серпні у нас стоїть спека, дай бог, щоб нам пощастило і холодної була осінь, а не зима. Якщо ж це не компенсується, то зима буде холоднішою", ‒ сказав експерт.

"А це означає, що якщо раніше багатоповерхівка спокійно переживала дві-три доби зі зниженням температури всередині приміщень з +27 до +9 при середньодобовій температурі 0...+ 5 градусів, то за -10 протягом трьох днів така багатоповерхівка не стоятиме. І якщо вчасно не прийдуть і не спустять батареї, то все це замерзне. І тоді блекаут, коли в будинок неможливо подати холодну, гарячу воду, електроенергію і каналізацію, може тривати набагато довше. І тоді ці аварійні ремонти стануть терміновою проблемою, яку потрібно буде вирішувати. А хлопці, які займалися ремонтами, служать. Вже зараз електриків, сантехніків потрібно було повертати назад", - підсумував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні