Китай офіційно підтримав путіна

0
Китай офіційно підтримав путіна
Китай заявив про "високий рівень взаємної довіри і підтримки між Китаєм та Росією", який КНР хоче далі поглиблювати.

Китай заявив про підтримку Росії "під лідерством Путіна". Таку заяву зробив міністр закордонних справ КНР Ван Ї під час розмови з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, яка відбулася 27 жовтня.

Про це йдеться у комюніке китайської сторони, пише ТСН.

Зазначається, що Путін відправив "привітальний лист" для Сі Цзіньпіна у зв’язку з його переобранням на посаду президента Китаю. Своєю чергою, в КНР кажуть, що це показує "високий рівень взаємної довіри і підтримки між Китаєм та Росією".

"Китайська сторона також твердо підтримуватиме російську сторону під лідерством президента Путіна у їхньому прагненні об’єднувати російський народ для подолання труднощів, розв'язання проблем, реалізації стратегічних цілей розвитку та стверджувати статус Росії як великого гравця на міжнародній арені", - йдеться у комюніке за підсумками розмови.

При цьому у КНР наголошують, що Китай та Росія "мають легітимне право реалізувати свій шлях розвитку", будь-які спроби заблокувати цей прогрес "приречені на невдачу". Крім того, Пекін заявляє про бажання поглиблювати взаємодію з Москвою на усіх рівнях "на користь обом країнам та народам та задля більшої стабільності у цьому хаотичному світі".

У комюніке зазначається, що міністри закордонних справ РФ і Китаю говорили й про Україну. Однак жодних деталей з цього приводу не розкривають.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні