Учені придумали спеціальні маски для ресторанів. ФОТО

0
8
Учені придумали спеціальні маски для ресторанів. ФОТО
Дослідники з Національного політехнічного інституту (IPN) у Мексиці створили маски від коронавірусу, які прикривають лише ніс. Про це повідомляють Економічні новини з посиланням на видання LaJornada.

За їхнім твердженням, основним шляхом зараження вірусом є дихальні шляхи.

Відзначається, що винахід не має замінити звичну маску. Вона може бути корисна в ті моменти повсякденного життя, коли звичайну маску використовувати неможливо, наприклад, під час їжі або на прийомі у стоматолога.



Для створення маски вчені взяли до уваги розмір аерозольних часток, які можуть потрапити від однієї людини в організм іншої. Також оцінили матеріали, які підходять для захисту. При цьому дотримувалися суворі стандарти якості.

Фахівці відзначили, що носова маска стане важливим внеском у скорочення поширення коронавірусу.

«Таким чином, можна буде отримати кращий захист, особливо коли важко підтримувати здорову дистанцію (в ресторанах, тривалих перельотах або відвідини стоматолога)», - сказали дослідники.

В даний час група дослідників веде переговори з компанією, яка буде відповідати за виробництво масок, щоб найближчим часом зробити їх доступними для суспільства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні