Запам'ятовуйте - RacCS203: у Таїланді в кажанів виявили новий коронавірус

0
9
Запам'ятовуйте - RacCS203: у Таїланді в кажанів виявили новий коронавірус
Молекулярні біологи виявили в крові кажанів, які живуть в печері на сході Таїланду, частки коронавірусу, що виявилися схожими за структурою геному на SARS-CoV-2. Новий вірус фахівці назвали RacCS203, пише Nature Communications, передає Корреспондент.

"Точне походження SARS-CoV-2 поки залишається загадкою, проте наше дослідження розширює можливий ареал проживання його предків від Японії до Таїланду, охоплюючи територію довжиною в 4,8 тисячі кілометрів. Очевидно, що нам необхідно вести транскордонні спостереження для пошуків прямих предків збудника COVID-19", - наголосили дослідники.

Вони зазначили, що новий вірус був підтверджений у п'яти кажанів.
Відповідно до наукової роботи, новий коронавірус схожий на Sars-CoV-2 на 91,5%.

Вчені припускають, що предок SARS-CoV-2 почав поширюватися серед кажанів Східної Азії ще в середині минулого століття.

Тепер експерти хочуть з'ясувати, наскільки часто виникають коронавіруси у тварин, які здатні заражати людей так само, як збудник епідемії COVID-19, і чому вони раніше не вражали людство.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні