Судять наймолодшого терориста у Британії: хотів почати «білий джихад»

0
-5
Судять наймолодшого терориста у Британії: хотів почати «білий джихад»
Лідер неонацистського угруповання з Корнуолла став наймолодшою ​​людиною у Великобританії, якого судять за тероризм. Про це повідомляє BBC.

Як зазначається, 16-річний підліток визнав провину в 12 злочинах, два з яких - поширення терористичних документів і 10 - зберігання терористичних матеріалів. Суд над ним продовжиться 8 лютого.

Підсудний ще в 13 років скачав перше керівництво по виготовленню бомб, а пізніше в тому ж році приєднався до онлайн-форуму Fascist Forge.

З 2018-го по липень 2019-ий роки він зібрав велику кількість ультраправих матеріалів і висловлював расистські, гомофобні та антисемітські погляди на онлайн-платформах.

За даними сторони обвинувачення, він говорив про "отруєння газом" євреїв, про повішення геїв і про бажання "розстріляти їх паради".

Прокурор Наомі Парсонс розповіла, що під час обшуку в будинку, де підсудний жив зі своєю бабусею, поліція знайшла нацистський прапор і расистський лозунг, а на його телефоні і комп'ютері - кілька посібників з виготовлення зброї та інструкції про те, як вбивати людей.

"Вік - тривожний фактор, але його поведінка свідчить про зрілість, що перевищує його хронологічний вік", - додала Парсонс.

Підсудний спілкувався з естонським підлітком-засновником забороненої групи Feuerkrieg Division. Вони використовували зашифровані повідомлення, за допомогою яких обговорювали свою ненависть до певних груп людей.

Потім обвинувачений створив групу FKD GB і зібрав у неї учасників через онлайн-платформи.

За словами прокурора, група хотіла почати "білий джихад" і геноцид "небілих" людей.

На захист обвинуваченого адвокат Дені Метьюз сказав, що у нього було жахливе дитинство, і все, що він робив, мало лише одну мету - добитися схвалення інших в Інтернеті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні