Консульство України у Лондоні закликає чоловіків за кордоном стати на військовий облік

0
Консульство України у Лондоні закликає чоловіків за кордоном стати на військовий облік
Українські чоловіки мають прибути до однієї з закордонних дипломатичних установ України на території Великої Британії для взяття на військовий облік.

Про це заявила пресслужба консульського відділу посольства України у Великій Британії, передає Еspreso.tv.

Там нагадали, що на сьогодні чинним законодавством не встановлено будь-яких обмежень для чоловіків призовного віку з надання консульських послуг. Поширена в соцмережах інформація про те, що без документів з військкомату чоловіки не можуть оформити паспорт або інші документи, не відповідає дійсності.

Водночас консульство заявило, що призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні:

перебувати на військовому обліку в разі вибуття за межі України на строк понад три місяці - за місцем консульського обліку в закордонних дипломатичних установах України;

особисто в семиденний строк з дня прибуття до Сполученого Королівства прибути з паспортом громадянина України й військово-обліковими документами до однієї з закордонних дипломатичних установ України на території Британії для взяття на військовий облік.

Зазначається, що інформація про осіб призовного віку, які приймаються на тимчасовий консульський облік у посольстві, одночасно включається до військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який ведеться установою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні